Répasaláta, a legjobb kísérő
Kedvenc "zöldköret", húsok, sültek, sajtok mellé
A répa nem csak levesbe való! Bár ez volt az egyetelen zöldség, amit a lé meg a husi mellett a tányéromba szedtem...
Nyersen, vékony hasábokra vágva is imádom ropogtatni. Azért is a kedvenc zöldségem, mert bármely diétába beilleszthető (ami most rám is fér), emellett előételtől elkezdve főzelékben, köretben is sokszor használom. Édeskés aromája miatt sütiben is megállja a helyét, de én most egy egyszerű salátát hoztam, ami tökéletes pl. az előbbiekben közzétett sajtgolyó mellé.
Répasaláta bazsalikommal
Hozzávalók 4 főre:
3 közepes répa
4 ek majonéz
1 citrom leve
Só, bors
Kevés méz vagy édesítő
15 levél bazsalikom
A répákat megtisztítjuk, a reszelő kisebbik lyukú részén lereszeljük. A majonézt simára keverjük az édesítővel vagy mézzel, citromlével, sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomot durvára vágjuk. Összekeverjük az előzőeket, ízlés szerint még sózhatjuk, tehetünk hozzá citromlét.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!