2015. máj 04.

Répasaláta, a legjobb kísérő

írta: Hajós Ágnes
Répasaláta, a legjobb kísérő

Kedvenc "zöldköret", húsok, sültek, sajtok mellé

A répa nem csak levesbe való! Bár ez volt az egyetelen zöldség, amit a lé meg a husi mellett a tányéromba szedtem...

Nyersen, vékony hasábokra vágva is imádom ropogtatni. Azért is a kedvenc zöldségem, mert bármely diétába beilleszthető (ami most rám is fér), emellett előételtől elkezdve főzelékben, köretben is sokszor használom. Édeskés aromája miatt sütiben is megállja a helyét, de én most egy egyszerű salátát hoztam, ami tökéletes pl. az előbbiekben közzétett sajtgolyó mellé.

Répasaláta bazsalikommal

 DSC_1240s

Hozzávalók 4 főre:

3 közepes répa

4 ek majonéz

1 citrom leve

Só, bors

Kevés méz vagy édesítő

15 levél bazsalikom

 

A répákat megtisztítjuk, a reszelő kisebbik lyukú részén lereszeljük. A majonézt simára keverjük az édesítővel vagy mézzel, citromlével, sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomot durvára vágjuk. Összekeverjük az előzőeket, ízlés szerint még sózhatjuk, tehetünk hozzá citromlét.

DSC_1239s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta répa bazsalikom majonéz