Sajtgolyó, a sokoldalú
Salátához, főzelékhez, akár gyerekzsúrra is készíts sajtgolyót!
Mindig vannak ételek-receptek, amit felkap az internet és bárhova kattintunk, azt látjuk. Ez volt a sajtgolyóval is pár hónapja, kifejezetten idegesített, hogy a csapból is ez folyik.
De bárhogy is zavart, csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy azért el kellene készíteni, na... Nem is bántam meg, sőt! Én a legegyszerűbb változatot sütöttem meg, mert a gyerekek így tuti megeszik (be is jött :) )
De legközelebb biztos, hogy fel fogom turbózni némi zöldfűszerrel, hagymákkal, esetleg többféle sajttal, a lehetőségek száma végtelen. Szuper lesz pl. egy nyári kerti partin borkorcsolyaként, esetleg némi salátával körítve, mint mondjuk ez a répasaláta.
Vagy főzelék mellé vega feltétnek, vagy csak úgy magában, nassolni... Szóval megszerettem, nektek is tetszeni fog :)
Sajtgolyó
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg reszelt sajt
2 tojás
8 ek liszt (lehet kukorica is, csak abból több kellhet, kanalanként adagoljuk)
3 ek szezámmag
Só, bors
Bő olaj a sütéshez
A reszelt sajtot elkeverjük 4 ek liszttel, a tojásokkal, a szezámmaggal. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. 4 cm-es gombócokat formálunk a masszából, meghempergetjük a maradék lisztben és bő, forró olajban kisütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!