2015. máj 04.

Sajtgolyó, a sokoldalú

írta: Hajós Ágnes
Sajtgolyó, a sokoldalú

 Salátához, főzelékhez, akár gyerekzsúrra is készíts sajtgolyót!

Mindig vannak ételek-receptek, amit felkap az internet és bárhova kattintunk, azt látjuk. Ez volt a sajtgolyóval is pár hónapja, kifejezetten idegesített, hogy a csapból is ez folyik.

De bárhogy is zavart, csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy azért el kellene készíteni, na... Nem is bántam meg, sőt! Én a legegyszerűbb változatot sütöttem meg, mert a gyerekek így tuti megeszik (be is jött :) )

De legközelebb biztos, hogy fel fogom turbózni némi zöldfűszerrel, hagymákkal, esetleg többféle sajttal, a lehetőségek száma végtelen. Szuper lesz pl. egy nyári kerti partin borkorcsolyaként, esetleg némi salátával körítve, mint mondjuk ez a répasaláta.

Vagy főzelék mellé vega feltétnek, vagy csak úgy magában, nassolni... Szóval megszerettem, nektek is tetszeni fog :)

 

Sajtgolyó

 DSC_6668s

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg reszelt sajt

2 tojás

8 ek liszt (lehet kukorica is, csak abból több kellhet, kanalanként adagoljuk)

3 ek szezámmag

Só, bors

Bő olaj a sütéshez

 

A reszelt sajtot elkeverjük 4 ek liszttel, a tojásokkal, a szezámmaggal. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. 4 cm-es gombócokat formálunk a masszából, meghempergetjük a maradék lisztben és bő, forró olajban kisütjük.

DSC_6675s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tojás sajt liszt