Brassói borsóval, édeskrumplival
A szokásos vasárnapi ebéd egy kicsit megreformálva
Nálunk is mindenki szereti a brassóit, szerintem ezzel nem lehet mellélőni egy családi ebédnél. Mondjuk a hús- és krumplikockázás közben legszívesebben kiszaladnék a világból, de fő az elégedettség.
Itt már leírtam, én hogy készítem, ott is csirke felsőcombot használok, szerintem az a legfinomabb húsfajta. Most a krumpli helyett édesburgonyát tettem bele, mint nemrég a rakott édeskrumplinál. Sőt, némi borsó is került bele, de szerencsére senkinek nem volt kifogása ellene. Sőt, mindet megették :)
Borsós csirkebrassói édesburgonyával
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg édesburgonya
15 dkg zöldborsó
50 dkg csirkemell vagy -combfilé
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 ek olívaolaj
Só, bors
Az édesburgonyát meghámozzuk, kétcentis kockákra vágjuk, kb. 5 perc alatt megfőzzük (vigyázat, gyorsabban kész van, mint a sima burgonya!). Leszűrjük, félretesszük.
A húst kicsit nagyobbra vágjuk, a felhevített olívaolajra dobjuk, rászórjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk. 5-10 perc alatt, időnként megkeverve készre sütjük, rányomjuk a fokhagymát. Keverünk rajta párat, míg megérezzük az illatát, majd hozzáforgatjuk az édesburgonyát.
Két percig együtt pirítjuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!