Csirkebrassói, ahogy én készítem
A nagy kedvenc egy kicsit másképp
Én gyerekkoromban nagyon válogatós voltam. Szegény anyukám megtett, amit tudott, de nem volt egyszerű. Volt, amikor szigorral, később engedményekkel próbált velem némi ételt megetetni, az óvodában meg nem egyszer szó szerint tömtek (persze ettől végképp nem lett kedvem enni). Például volt idő, amikor szinte egyáltalán nem ettem húst, egyáltalán nem hiányzott. Így, amikor anyukám brassóit készített, én csak a krumplit ettem ki belőle, a többit meg átpasszoltam apukám tányérjára :)
Persze, mikor nagy lettem, már nem zavart az ételben a petrezselyem, sőt, a hús se, nagyon megszerettem :) Bár a sertéshús még mindig ritkábban kerül az asztalomra, jobban szeretem a csirkét, így a most következő, gyerekkoromat eszembe juttató fogás is csirkecomb-filéből készült.
Brassói aprópecsenye csirkéből
Hozzávalók 2 főre:
90 dkg egész csirkecomb, vagy 50 dkg csirkecomb-filé
40 dkg krumpli
5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Só, bors
Olaj a sütéshez
A krumplit meghámozzuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. bő, forró olajban kisütjük.
A húst, ha egyben van, lebőrözzük, kicsontozzuk. Utána kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. egy serpenyőbe 2 ek olajat öntünk, rádobjuk a húskockákat. Sózzuk, borsozzuk. Mikor kicsit megpirult, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymákat, majd pár perc kevergetés után a krumplikockákat is. Összemelegítjük, megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk. Elzárjuk a gázt és hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!