2015. jún 27.

Levesalap házilag, ízfokozó nélkül

írta: Hajós Ágnes
Levesalap házilag, ízfokozó nélkül

 Készíts leveskockát a maradék húslevesből! Pár éve közfelháborodást váltott ki Kovács Lázár, mikor az egyik félkészétel-forgalmazó cég arca lett és zselés leveskockát kezdett reklámozni. Szakácsként elmondhatom, hogy a kicsit is igényes éttermekben kizárt dolog, hogy ilyesfajta mesterséges ízesítőt…

Tovább Szólj hozzá

húsleves

2015. jún 25.

Piskótatekercs ribizlivel, mascarpone-val

írta: Hajós Ágnes
Piskótatekercs ribizlivel, mascarpone-val

Életem első piskótatekercse egyszerűen, csíkosan Nem szoktam sok sütit sütni, de úgy éreztem, egy piskótatekercset azért nekem is kell készíteni. Épp kaptam friss ribizlit meg volt itthon egy doboz krémsajt, így összedobtam ezt a végtelenül egyszerű sütit. Ribizlis, csokicsíkos…

Tovább Szólj hozzá

csoki mascarpone ribizli

2015. jún 24.

Frissítő citrusos salátaöntet, a nyár sztárja

írta: Hajós Ágnes
Frissítő citrusos salátaöntet, a nyár sztárja

Salátához, natúr húsokhoz vagy amihez csak akarod :) Idén nyáron ismét szakácsnak álltam, nyitott az étterem, új ételek is kerültek az étlapra. Természetesen a nagy meleg miatt rengeteg saláta fogy, amiknek egy részéhez a most következő salátaöntetet kínáljuk. Annyiszor készítettem már el, hogy…

Tovább Szólj hozzá

citrom narancs olívaolaj majonéz lime

2015. jún 23.

Epres habcsóktorta anyukámnak

írta: Hajós Ágnes
Epres habcsóktorta anyukámnak

 Könnyű tejszínes-ropogós édesség, pont olyan finom, amilyen szép :) Nemrég volt anyukám születésnapja. A virág mellett ilyenkor próbálok mindig valami saját kezűvel kedveskedni (már ha családilag nincs valami közös ajándék).  Idén kaptam a szomszédból rengeteg epret, úgyhogy egyértelmű volt, hogy…

Tovább Szólj hozzá

tejszín eper barna cukor

süti beállítások módosítása