2015. okt 11.

Kakaós csiga egy óra alatt

írta: Hajós Ágnes
Kakaós csiga egy óra alatt

Fahéjas vagy kakaós? Nem kell dönteni! Nemrég a testvéremék itt aludtak nálunk, a nagyobbik kislánya pedig még este is csokit szeretett volna majszolni. Azzal tudtam leszerelni, hogy mire reggel felkel, sütök neki kakaós csigát. Viszont az esti borozgatás miatt nem sikerült elég korán felkelni, így…

Tovább Szólj hozzá

kakaó vaj fahéj

2015. okt 08.

Tojásos nokedli - egyszerű vagy mégsem?

írta: Hajós Ágnes
Tojásos nokedli - egyszerű vagy mégsem?

Olcsó és imádott étel, amit könnyű elrontani... :) Ez a recept már régóta várt a közzétételre... Lassan egy éve gyűjtöm a "napok"-at, vagyis hogy minek mikor van a világnapja. A tojásé szeptember második péntekén. Siófokon lakom és néhány évig élvezhettem a tojásfesztivált, amit az egész város…

Tovább Szólj hozzá

tojás

2015. okt 07.

Rakott karfiol a rózsa jegyében

írta: Hajós Ágnes
Rakott karfiol a rózsa jegyében

Pagodakarfiol bacon-nel, krémes sajtszósszal, sütőben sütve Nemrég ismét szépséges pagodakarfiolhoz jutottam. És mivel mostanában sokan kerestek rakott karfiol-recepteket, gondoltam, készítek egy olyat, ami nem csak finom, de roppant mutatós is :) Bacon-ös, sajtos rakott pagodakarfiol Hozzávalók 4…

Tovább Szólj hozzá

sajt bacon ementáli pagodakarfiol

2015. okt 06.

Fügés "bread and butter pudding", karamellel

írta: Hajós Ágnes
Fügés "bread and butter pudding", karamellel

Klasszikus angol desszert a szezon kedvencével Az angolok bread and butter pudding-ja (ejtsd: bred end bátör) szinte ugyanaz, mint a mi mákos gubánk. Maradék, szikkadt kenyér az alapja, vajas-cukros tejjel van megsütve. Én most nem vártam meg a kenyér szikkadását, inkább megpirítottam. Persze…

Tovább Szólj hozzá

füge kenyér vanília vaj fahéj

süti beállítások módosítása