Tojásos nokedli - egyszerű vagy mégsem?
Olcsó és imádott étel, amit könnyű elrontani... :)
Ez a recept már régóta várt a közzétételre... Lassan egy éve gyűjtöm a "napok"-at, vagyis hogy minek mikor van a világnapja.
A tojásé szeptember második péntekén. Siófokon lakom és néhány évig élvezhettem a tojásfesztivált, amit az egész város magáénak érzett. Aztán mindenféle politikai okok miatt megszüntették, azóta is várjuk vissza :)
A mai bejegyzés a tojás előtt tiszteleg, mert a tojásos nokedli legyen bármily' egyszerű fogás, a tojásimádóknak (mint nekem) mindenképp a non plus ultra.
Mivel több csatornán azzal szembesültem, hogy ez nem mindenkinek olyan egyszerű, mint gondoltam, leírom az én tuti receptemet. Szeretni fogjátok :)
Tojásos nokedli
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg liszt
7 tojás
Só, bors
Kevés olaj
A lisztet összekeverjük 2 tojással, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy nyúlós masszát kapjunk, amit fakanállal lehet keverni (nem fontos teljesen simára). Lobogó sós vízbe szaggatjuk (nokedliszaggatóval), mikor feljönnek a tetejére, egyet keverünk rajta, majd leszűrjük. Hideg vízzel átöblítjük, két ek olajjal összekeverjük. Egy nagyobb serpenyőbe öntjük, alacsonyra vesszük a lángot. Felverjük a maradék tojásokat, szintén sózzuk és alaposan megborsozzuk, ráöntjük a nokedlire. Nagyon kis lángon, időnként jól átkeverve addig sütjük, míg a tojás bevonja a nokedlit és kocsonyásra köt rajta-körülötte.
Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, -borsozzuk.
Ízlés szerinti savanyúsággal, salátával tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!