2015. okt 11.

Kakaós csiga egy óra alatt

írta: Hajós Ágnes
Kakaós csiga egy óra alatt

Fahéjas vagy kakaós? Nem kell dönteni!

Nemrég a testvéremék itt aludtak nálunk, a nagyobbik kislánya pedig még este is csokit szeretett volna majszolni. Azzal tudtam leszerelni, hogy mire reggel felkel, sütök neki kakaós csigát.

Viszont az esti borozgatás miatt nem sikerült elég korán felkelni, így turbósítani kellett a receptet. Nem is fogom másképp csinálni ezután se :)

Gyors kakaós csiga

DSC_2263s

Hozzávalók 10-12 db-hoz:

0,5 kg liszt + a jénaihoz

3,5 dl langyos tej

5 ek porcukor

2,5 dkg élesztő

8 dkg olvasztott vaj + a kenéshez

2 kk fahéj

Cukrozott kakaópor a szóráshoz (pl. Nesquick, összesen kb. 6 ek)

 

A tejhez adunk egy ek cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A liszthez adjuk a fahéjat, a maradék cukrot, az élesztős tejet és 5 dkg olvasztott vajat. Megdagasztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastag téglalapra. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal, megszórjuk kakaóval, felgöngyöljük. 5 cm vastag csigákat vágunk belőle, egy vajazott-lisztezett jénaiba tesszük egymástól pár cm távolságra. Hideg sütőbe toljuk, 200 fokig melegítjük, készre sütjük.

DSC_2264s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

kakaó vaj fahéj