2016. jan 22.

Sült sajt különleges krumplisalátával

írta: Hajós Ágnes
Sült sajt különleges krumplisalátával

Ropogós külső, krémes belső... ellenállhatatlan

Sajnos imádom a bundás ételeket, leginkább a rántott sajtot. De mivel időről-időre rámtör a fogyókúrázhatnék, ki kellett találnom valami alternatívát.

Jó pár éve, Buday Pétertől láttam a sült sajt készítését, aminek az a lényege, hogy sima forró serpenyőben egy jó vastag szelet sajt mindkét oldalát ropogósra pirítjuk. Közte meg az isteni olvadt rész...

Most burgonyasalátát készítettem hozzá, amit a citromlé és a csíra tesz igazán különlegessé.

 

Sült sajt csírás burgonyasalátával

DSC_0350s

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg krumpli

2 nagy szál újhagyma

1 kis doboz retek- vagy brokkolicsíra

2 dl tejföl

2 dl majonéz (receptem itt)

Fél citrom leve

Fél mk fehér bors

Ízlés szerint só

80 dkg sajt (edami, trappista)

 

A krumplit meghámozzuk, kétcentis kockákra vágjuk. Puhára főzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a citromlével, megborsozzuk és alaposan megsózzuk. Legyen kicsit sósabb annál, mint amit egyébként szeretnénk, hiszen a krumpli sokat magába fog szívni.

A leszűrt, kihűtött burgonyát egy tálba tesszük, rákarikázzuk az újhagymát, beleszórjuk a csírát (keveset félretehetünk a díszítéshez) összeforgatjuk a mártással.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

A sajtból 4 vastag szeletet vágunk, egy teflonserpenyőt felforrósítunk.

A sajtokat a forró serpenyőbe fektetjük, addig sütjük, amíg az alsó fele kicsit megbarnul (ne érjenek össze). Egy lapáttal határozott mozdulattal alányúlunk, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

Így járunk el a többivel is, a krumplisalátával, azonnal tálaljuk.

DSC_0352s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

csíra krumpli sajt majonéz újhagyma