Sült sajt különleges krumplisalátával
Ropogós külső, krémes belső... ellenállhatatlan
Sajnos imádom a bundás ételeket, leginkább a rántott sajtot. De mivel időről-időre rámtör a fogyókúrázhatnék, ki kellett találnom valami alternatívát.
Jó pár éve, Buday Pétertől láttam a sült sajt készítését, aminek az a lényege, hogy sima forró serpenyőben egy jó vastag szelet sajt mindkét oldalát ropogósra pirítjuk. Közte meg az isteni olvadt rész...
Most burgonyasalátát készítettem hozzá, amit a citromlé és a csíra tesz igazán különlegessé.
Sült sajt csírás burgonyasalátával
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg krumpli
2 nagy szál újhagyma
1 kis doboz retek- vagy brokkolicsíra
2 dl tejföl
2 dl majonéz (receptem itt)
Fél citrom leve
Fél mk fehér bors
Ízlés szerint só
80 dkg sajt (edami, trappista)
A krumplit meghámozzuk, kétcentis kockákra vágjuk. Puhára főzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a citromlével, megborsozzuk és alaposan megsózzuk. Legyen kicsit sósabb annál, mint amit egyébként szeretnénk, hiszen a krumpli sokat magába fog szívni.
A leszűrt, kihűtött burgonyát egy tálba tesszük, rákarikázzuk az újhagymát, beleszórjuk a csírát (keveset félretehetünk a díszítéshez) összeforgatjuk a mártással.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
A sajtból 4 vastag szeletet vágunk, egy teflonserpenyőt felforrósítunk.
A sajtokat a forró serpenyőbe fektetjük, addig sütjük, amíg az alsó fele kicsit megbarnul (ne érjenek össze). Egy lapáttal határozott mozdulattal alányúlunk, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Így járunk el a többivel is, a krumplisalátával, azonnal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!