Rizssaláta csípősen, sajttal
Újabb laktató, maradékmentő saláta medvehagymával
Sokszor írtam már, hogy ételt nem szeretek kidobni, nem is nagyon szoktam.
Rizsből valahogy sosem sikerül eltalálnom a kellő mennyiséget, mindig több lesz. Bár az is igaz, hogy annyira megszerettem a rizssalátát, hogy rizsfőzéskor már a másnapi saláta lebeg a szemem előtt :)
Már található a blogon egy változat, abban csak tojás van pluszban, azt akkor készítem, ha esetleg gyerekek is jönnek vendégségbe.
Ez a mostani viszont igazi felnőtteknek való, csípős paprika is van benne. Sőt, magamnak még némi chilit is tettem hozzá, hogy tuti legyen a hatás :)
Alapvetően ez egy elég laktató saláta, de ragadozók süthetnek maguknak hozzá egy szelet húst vagy halat...
Csípős-sajtos rizssaláta
Hozzávalók 4 főre:
2 bögre főtt rizs
4 tojás
1-1 csípős és tv paprika
Fél csokor medvehagyma (szezonon kívül újhagyma zöldje)
8 dkg sajt
8 dkg füstölt sajt
4 nagy ek majonéz (receptem itt)
4 nagy ek tejföl
Só, bors
Fél csokor petrezselyem
Fél lime leve
A tojásokat keményre főzzük, hármat felkockázunk, a negyediket négybe vágjuk a díszítéshez. A medvehagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a sajtot és paprikákat is egycentis kockákra vágjuk.
A rizst egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az előbbieket.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel és a limelével, ízlés szerint megsózzuk és -borsozzuk. A rizshez keverjük, majd üvegtálba töltjük és a tojásokkal kidíszítjük a tetejét. Fogyasztás előtt pár órára behűtjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!