Tésztasaláta sok zöldséggel
Gyors és egyszerű "dobjuk össze"- ebéd akár maradékokból is
Nyáron képes lennék salátán élni, maximum egy kis pirítós kell mellé.
Persze van, hogy tényleg éhséget szeretnék csillapítani, nem csak csipegetni, erre a legjobb megoldás a tésztasaláta. Csak körül kell nézni a hűtőben némi zöldség után, valami egyszerű szószt kutyulni és kész is.
Sőt, maradékmentőnek is tökéletes, hiszen a kifőtt tészta megfelelően kezelve simán eláll a hűtőben pár napig, alkalomadtán csak elő kell kapni és ízlés szerint felturbózni.
Ez most kifejezetten jól sikerült, két napig (majdnem) csak ezen éltem :)
Nyári tésztasaláta sok zöldséggel
Hozzávalók 4 főre:
15 dkg szarvacska tészta
1 tk olaj
Fél doboz retekcsíra
1 közepes répa
5 dkg fekete, magozott olívabogyó
10 dkg koktélparadicsom
1 kisebb avokádó
2 újhagyma fehér része
3 ek (fekete) szezámmag
4 nagy ek majonéz (receptem itt)
2 nagy ek tejföl
1 tk paradicsompüré
Só, bors
A tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfőzzük. Hideg vízzel átöblítjük, majd az olajjal összeforgatjuk.
A répát a reszelő durvább részén lereszeljük, a paradicsomot kettőbe vagy háromba vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kockákra vágjuk, az újhagymát és az olajbogyókat felkarikázzuk. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
A majonézt simára keverjük a tejföllel és a paradicsompürével, megsózzuk és megborsozzuk.
Egy tálba tesszük a tésztát és a zöldségeket, majd a majonézes mártással összeforgatjuk, végül megszórjuk a szezámmaggal.
Azonnal fogyaszthatjuk, de egy kis állás a hűtőben csak jót tesz neki.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!