2017. jún 10.

Tésztasaláta sok zöldséggel

írta: Hajós Ágnes
Tésztasaláta sok zöldséggel

Gyors és egyszerű "dobjuk össze"- ebéd akár maradékokból is

Nyáron képes lennék salátán élni, maximum egy kis pirítós kell mellé.

Persze van, hogy tényleg éhséget szeretnék csillapítani, nem csak csipegetni, erre a legjobb megoldás a tésztasaláta. Csak körül kell nézni a hűtőben némi zöldség után, valami egyszerű szószt kutyulni és kész is.

Sőt, maradékmentőnek is tökéletes, hiszen a kifőtt tészta megfelelően kezelve simán eláll a hűtőben pár napig, alkalomadtán csak elő kell kapni és ízlés szerint felturbózni.

Ez most kifejezetten jól sikerült, két napig (majdnem) csak ezen éltem :)

 

Nyári tésztasaláta sok zöldséggel

Hozzávalók 4 főre:

15 dkg szarvacska tészta

1 tk olaj

Fél doboz retekcsíra

1 közepes répa

5 dkg fekete, magozott olívabogyó

10 dkg koktélparadicsom

1 kisebb avokádó

2 újhagyma fehér része

3 ek (fekete) szezámmag

4 nagy ek majonéz (receptem itt)

2 nagy ek tejföl

1 tk paradicsompüré

Só, bors

 

A tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfőzzük. Hideg vízzel átöblítjük, majd az olajjal összeforgatjuk.

A répát a reszelő durvább részén lereszeljük, a paradicsomot kettőbe vagy háromba vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kockákra vágjuk, az újhagymát és az olajbogyókat felkarikázzuk. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

A majonézt simára keverjük a tejföllel és a paradicsompürével, megsózzuk és megborsozzuk.

Egy tálba tesszük a tésztát és a zöldségeket, majd a majonézes mártással összeforgatjuk, végül megszórjuk a szezámmaggal.

Azonnal fogyaszthatjuk, de egy kis állás a hűtőben csak jót tesz neki.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom tészta olajbogyó majonéz