Paprikás krumpli gazdagon, ízesen
Emberes étel asszonyoknak is :)
Van az úgy, hogy költözni kell. Ezzel együtt jár, hogy be kell szervezni néhány barátot, családtagot, akik a nehezebb bútorokat segítenek vinni. Ők bizony a megterhelő munka (és néhány sör) után alaposan megéheznek és roppant sértődötten tudnak nézni, ha grillezett csirkemellet teszek eléjük zöldségekkel. Ezért gondoltam, a világon legegyszerűbben elkészíthető, igazi magyaros fogást megbolondítom kicsit, hogy a megszokott ízeket feldobjam valami újdonsággal. Nem is maradt belőle...
Paprikás krumpli gazdagon
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg krumpli
30 dkg füstölt-főtt tarja egészben
2 marék gersli (árpagyöngy)
1 fej hagyma
1 ek pirospaprika
1 paprika
1 paradicsom
1 ek darált paprika
2 ek olaj
Só, bors
A gerslit 2 órán át vízben áztatom. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Ekkor rászórom a pirospaprikát. Keverek rajta kettőt, majd rádobom a nagyobb darabokba vágott paprikát és paradicsomot. Mikor összeestek, jöhet bele a 3 cm-es kockákra vágott krumpli. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a szintén kockákra vágott tarját, majd a gersliről leöntjük a vizet, és ezt is hozzátesszük. Megkeverjük, ha kevés a víz, öntünk még hozzá. Fűszerezzük sóval, borssal és a darált paprikával. Fél órát rotyogtatjuk alacsony lángon fedő alatt. Ekkor megkeverjük, ha kell, utánasózunk, friss, fehér kenyérrel kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!