2012. máj 31.

Paprikás krumpli gazdagon, ízesen

írta: Hajós Ágnes
Paprikás krumpli gazdagon, ízesen

Emberes étel asszonyoknak is :)

Van az úgy, hogy költözni kell. Ezzel együtt jár, hogy be kell szervezni néhány barátot, családtagot, akik a nehezebb bútorokat segítenek vinni. Ők bizony a megterhelő munka (és néhány sör) után alaposan megéheznek és roppant sértődötten tudnak nézni, ha grillezett csirkemellet teszek eléjük zöldségekkel. Ezért gondoltam, a világon legegyszerűbben elkészíthető, igazi magyaros fogást megbolondítom kicsit, hogy a megszokott ízeket feldobjam valami újdonsággal. Nem is maradt belőle...

Paprikás krumpli gazdagon

DSC_2990s 

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg krumpli

30 dkg füstölt-főtt tarja egészben

2 marék gersli (árpagyöngy)

1 fej hagyma

1 ek pirospaprika

1 paprika

1 paradicsom

1 ek darált paprika

2 ek olaj

Só, bors

A gerslit 2 órán át vízben áztatom. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Ekkor rászórom a pirospaprikát. Keverek rajta kettőt, majd rádobom a nagyobb darabokba vágott paprikát és paradicsomot. Mikor összeestek, jöhet bele a 3 cm-es kockákra vágott krumpli. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a szintén kockákra vágott tarját, majd a gersliről leöntjük a vizet, és ezt is hozzátesszük. Megkeverjük, ha kevés a víz, öntünk még hozzá. Fűszerezzük sóval, borssal és a darált paprikával. Fél órát rotyogtatjuk alacsony lángon fedő alatt. Ekkor megkeverjük, ha kell, utánasózunk, friss, fehér kenyérrel kínáljuk.

DSC_2984s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

krumpli tarja gersli