Csopaki aprópecsenye
Egy klasszikus magyaros fogás és üdvözlet
Ez az első bejegyzésem a Blog.hu-n!
De nem az első blogbejegyzésem, és végképp nem az első receptem :)
Ötlet után kutatva találtam ezt a klasszikus magyaros ételt. Újabban, ha változatosságra vágyom, megnézegetem a helyi éttermek, kifőzdék kínálatát és onnan várok ihletet.
Igyekszem megismerni minél több magyaros ételt, a fiaim és a Zuram is ezeket szeretik jobban. Bár szívesebben alkotok, de ha mindenki itthon eszik, nem strapálom magam :D
Az ételről: igazi "mindent bele" kaja, hússal, sok zöldséggel, a köret természetesen szabadon választható, én most rizzsel tálaltam.
Csopaki aprópecsenye
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg sertéslapocka vagy pulyka- esetleg csirkecomb filé
20 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 nagyobb zöldpaprika
1 nagy paradicsom
Só, frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
2-3 dl alaplé vagy víz
A tálaláshoz rizs, esetleg valamilyen burgonya
A húst és a szalonnát felcsíkozzuk, a hagymát apróra vágjuk, a gombát is felszeleteljük. A paradicsomot és a paprikát is felkockázzuk.
A szalonna zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük. A zsír egy részét kiöntjük, a maradékon nagy lángon megpirítjuk a húst, a végén belenyomjuk a fokhagymát, majd pár keverés után ezt is kiszedjük. Ha elfogyott a zsiradék, pótoljuk, rászórjuk a hagymát, picit megsózzuk és üvegesre pirítjuk. Mehet hozzá a paprika és a paradicsom, a gomba és a borsó. Kevés alaplevet időnként hozzáadva puhára pároljuk a zöldségeket. A végén megsózzuk és alaposan megborsozzuk. Belekeverjük a húsokat, pár perc alatt összefőzzük. A végén még egyszer beállítjuk a sóját és hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.
Rizzsel vagy bármilyen burgonyakörettel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!