2021. máj 19.

Gyönyörű és finom saláta egy lengyel szakácstól

írta: Hajós Ágnes
Gyönyörű és finom saláta egy lengyel szakácstól

Gránátalma, lilakáposzta, borsó - és még sok minden más :)

 Pár éve szerencsém volt eljutni Lengyelországba, egy technikai cég meghívásából két nagyon tartalmas napot tölthettem ott. Itt írtam róla részletesen.

Sok ételt kóstoltunk, még többet készítettünk el egy fiatal szakácslány/hölgy irányításával.

Ez volt az első étel, amit kóstoltam a sok finomság közül és amit itthon is kipróbáltam. De a publikálás valahogy elmaradt, szóval most pótolom. 

Kóstoljátok meg, nem fogjátok megbánni! :)

 

Sült céklás saláta gránátalmával, zöldborsóval és lilakáposztával

dsc00057s.jpg

 

Hozzávalók 8 főre:

4 közepes cékla

50 dkg lilakáposzta

2 gránátalma

10 dkg zöldborsó

10 dkg sótlan napraforgómag

5 dkg bulgur

 

Az öntethez:

1 citrom leve

1 dl olívaolaj

1 csapott ek őrölt római kömény

2 ek méz

1 tk só, pár tekerésnyi őrölt bors

 

Az öntethez valókat összekeverjük, félretesszük.

A céklákat alufóliába bugyoláljuk, 180 fokos sütőben puhára sütjük (ha a kés könnyen beleszalad, kész is). Kivesszük, kihűtjük, meghámozzuk. A napraforgómagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, a bulgurt dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.

A káposztát és a céklát a borsóhoz hasonló méretűre aprítjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az öntettel. Hűtőben teljesen kihűtjük, mielőtt tálaljuk.

psodrzi.jpg

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

borsó cékla bulgur lilakáposzta napraforgómag