Gyönyörű és finom saláta egy lengyel szakácstól
Gránátalma, lilakáposzta, borsó - és még sok minden más :)
Pár éve szerencsém volt eljutni Lengyelországba, egy technikai cég meghívásából két nagyon tartalmas napot tölthettem ott. Itt írtam róla részletesen.
Sok ételt kóstoltunk, még többet készítettünk el egy fiatal szakácslány/hölgy irányításával.
Ez volt az első étel, amit kóstoltam a sok finomság közül és amit itthon is kipróbáltam. De a publikálás valahogy elmaradt, szóval most pótolom.
Kóstoljátok meg, nem fogjátok megbánni! :)
Sült céklás saláta gránátalmával, zöldborsóval és lilakáposztával
Hozzávalók 8 főre:
4 közepes cékla
50 dkg lilakáposzta
2 gránátalma
10 dkg zöldborsó
10 dkg sótlan napraforgómag
5 dkg bulgur
Az öntethez:
1 citrom leve
1 dl olívaolaj
1 csapott ek őrölt római kömény
2 ek méz
1 tk só, pár tekerésnyi őrölt bors
Az öntethez valókat összekeverjük, félretesszük.
A céklákat alufóliába bugyoláljuk, 180 fokos sütőben puhára sütjük (ha a kés könnyen beleszalad, kész is). Kivesszük, kihűtjük, meghámozzuk. A napraforgómagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, a bulgurt dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
A káposztát és a céklát a borsóhoz hasonló méretűre aprítjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az öntettel. Hűtőben teljesen kihűtjük, mielőtt tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!