Apró kolbászkák rózsaszín salátával
Tökéletes vendégváró, előétel, főétel salátával
Az édeskömény és én tavaly kezdtünk barátkozni. Az első találkozásunk rosszul sikerült, nagyon nem jött be az ánizsos íze. Aztán Gabojszánál találtam egy receptet, amiben az édesköményen kívül minden hozzávaló a kedvenceim közé tartozott. Gondoltam, így talán ez is bele fog tartozni az ízvilágomba. Elkészítettem és nagyon ízlett!
Ezután én is elkezdtem kísérletezgetni. A mostani esetben vékonyra szelve, salátában próbáltam, egy könnyű ebéd részeként. Az egyszerűsége mellett gyorsan el is készült, light majonézt használtam, így az éppen aktuális diétámba is beleillett. Próbáljátok ki, jó étvágyat!
Rozmaringos kolbászkák majonézes-tormás salátával
Hozzávalók 4 főre:
1 kg darált sertéscomb
2 nagy ág rozmaring
5 gerezd fokhagyma
Só, fehér bors
Olaj a sütéshez
1 kisebb kínai kel
1 nagy édeskömény-gumó
2 cékla
8 ek majonéz
6 ek ecetes torma
Só
A kínai kelt és az édesköményt vékonyra szeleteljük, kihagyjuk a torzsákat. Egy tálba tesszük, a reszelő durvábbik részén belereszeljük a hámozott nyers céklákat. A majonézt elkeverjük a tormával és némi sóval, a zöldségekkel összeforgatjuk. Minimum fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A rozmaring ágairól lehúzzuk a leveleket, felaprítjuk. A darált húshoz adjuk az átnyomott fokhagymával, nagy csipet sóval és őrölt fehér borssal együtt. Alaposan összekeverjük, kis kolbászformára alakítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, időnként megforgatva megsütjük a húst.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!