Tojáskrém - zsidó vagy lengyel?
A legfinomabb szendvicskrém - szerintem
Nem tudom, említettem-e már, hogy 1/16 részben zsidó származású vagyok. A nagypapám anyukáját a lánytestvéreivel együtt a második világháborúban a németek már "bevagonírozták", de az oroszok szerencsére leszedték őket.
Amúgy a felmenőim Európa különböző részeiről származnak, de az előbbi történet annyira belém égett, hogy, bár nem vagyok vallásos, de nagyon érdekel a zsidó kultúra. De főleg az ételek �
A most következő kence tipikusan az említett konyha remeke, nekem személyesen az egyik kedvencem. Persze ezt is mindenki kicsit másképp készíti. Próbáljátok ki! �
Zsidó tojás
Hozzávalók:
5 kemény tojás
5 dkg libazsír (lehet több)
1 kisebb fej hagyma
Só, frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió
1 nagy tk mustár
A tojásokat összetörjük, vagy apróra vágjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a szerecsendiót, a zsírt és a mustárt, szép adag borsot tekerünk bele.
Beállítjuk a sóját, a vártnál kicsit többet fog felvenni. Pár órára hűtőbe tesszük összeérni az ízeket. Pirítóssal, vagy friss péksütivel kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!