Skót tojás - Lorraine után szabadon
Rántott tojás húsbundában - mutatós vendégváró
Kedvencem csatornám a TvPaprika - gondolom ez nem volt kétséges. Szinte minden műsorát szeretem, sokat tanulok belőlük. Az egyik legrokonszenvesebb szakács Lorraine Pascale, a volt modell. Számomra ugyan nem teljesen érthető, hogy aki ilyen finom és egyáltalán nem diétás ételeket készít és eszik, miképp maradhat ilyen vékony, de túllépek a gonoszkodáson az ízek miatt :)
Nemrég egy roppant egyszerű vendégváró fogást mutatott, amit - mint utánaolvastam - itthon is régóta ismernek. Csak egy kicsit alakítottam rajta (kolbászhús helyett magam által ízesített darált húst használtam) és beleszerettem. Frissen és hidegen egyaránt fogyasztható, én salátával ettem. Jó étvágyat hozzá!
Skót tojás
Hozzávalók:
6 tojás
Fél kg darált sertéscomb
1 mk kömény
1mk koriandermag
1 kis ág rozmaring
1 mk fehér bors
1 kk pirospaprika
Liszt
Só
A panírozáshoz:
2 tojás, liszt, zsemlemorzsa
3 ek olaj
A hat tojást nem túl keményre főzzük (kb. 6-7 perc forrástól). Közben a koriandert mozsárban megtörjük, a rozmaring leveleit apróra vágjuk. A többi fűszerrel együtt a darált húshoz adjuk, jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk. Hat részre szedjük a masszát. Levágunk egy 30 cm-es darab folpackot, egy kupac husit szétnyomkodunk rajta kézzel, hogy kb. fél centi vastag legyen. Egy tojást megforgatunk lisztben, majd a szétnyomkodott húsra tesszük. A kezünkbe tesszük a folpackot és a segítségével a húst rányomkodjuk a tojásra, megformázzuk.
Az így kapott darabokat a szokásos módon óvatosan bepanírozzuk, majd kiolajozott tepsibe ültetjük. 200 fokon megsütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!