Gyors, barackos, isteni - bukta egy óra alatt
A mindenki által ismert menzai étel finomabban, pillanatok alatt
Valamelyik nap nem igazán volt időm főzni, összeütöttem egy gyors sütőtökkrémlevest, főételnek meg még volt előző napról valami maradék. Ez viszont olyan kevés volt, hogy valami desszert még "kellett" mellé. A Mindmegettén találtam egy gyors kelttészta alapreceptet (bocsánat a szerzőtől, nem jegyeztem meg). Mivel a baracknak szezonja van, meg imádom is, ez került a belsejébe. Tudom, lehetett volna még trükközni a kinézetével, de ugye, most gyorsan kellett cselekedni.
Somának még a füle is lekváros volt, de mindet megette :) A fotózásra már kicsit megfogyatkozott az állomány...
Barackos bukta – villámgyorsan
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
5 g élesztő
2,5 dl tej
1 ek cukor
1 dl olaj
1 tojás
2 őszibarack
8 ek sárgabaracklekvár
A langyos tejbe keverjük az élesztőt. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az olajat, majd a felfutott élesztős tejet. Megdagasztjuk (nem kell sokáig, elég, ha összeáll), 12 részre osztjuk. Lisztezett felületen tenyérnyi téglalapokra nyújtjuk, hosszában tesszük magunk elé. Az aljától kétujjnyival feljebb ráteszünk egy ek lekvárt. Felszeleteljük az őszibarackokat, a lekvárra teszünk néhány szeletet is. A tésztát először két oldalról ráhajtjuk, majd felgöngyöljük. Sütőpapírra helyezzük, a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg barna lesz a teteje.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!