2020. júl 12.

Ropogós cukkinivirág fűszeres túróval töltve

írta: Hajós Ágnes
Ropogós cukkinivirág fűszeres túróval töltve

Ha találtok cukkinivirágot, ezt mindenképpen kóstoljátok meg :)

Akinek van legalább egy kicsi kertje és szereti is, szerintem mindenképpen ültessen tavasszal cukkinit. 

Teljesen igénytelen, nem kell vele csinálni semmit, és nyár közepétől meglepően sok termést fog hozni. A még bébi alakban lévő kis tökök a legfinomabbak, sőt, a cukkini virága is fogyasztható. Sőt, nagyon isízletes, főleg ropogós bundában.

A most következő ételt a főzős csatornán láttam, azt hiszem, a Kasza, kapa, fakanál c. műsorban. Persze receptet nem találtam hozzá, szóval rögtözöztem :)

A mellé készített saláta receptjét pedig itt találjátok.

 

Cukkinivirág fűszeres túróval töltve

Hozzávalók 2 főre:

8 kb 8 cm-es cukkinivirág

20 dkg ricotta

Só, frissen őrölt bors

5 nagy levél bazsalikom

Fél citrom héja lereszelve

 

A tésztához:

15 dkg liszt

Jéghideg szóda

A sütéshez bő olaj

 

A ricottát szűrőbe tesszük, kicsit kinyomkodjuk, ha van időnk, egy napig is hagyhatjuk a hűtőben csepegni.

A bazsalikomot apróra vágjuk, a ricottához adjuk. Megsózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a citromhéjat is. Kis kanállal vagy habzsákkal ¾-ig töltjük a virágokat, a végüket finoman megcsavarjuk, hogy összetapadjon. Az olajat felforrósítjuk.

A lisztet megsózzuk és fokozatosan annyi szódát keverünk hozzá, hogy a megszokottnál kicsit sűrűbb palacsintatészta-állagot kapjunk.

Rögtön sütés előtt belemártjuk a töltött virágokat és azonnal a forró olajba tesszük.

Világosbarnára sütjük, azonnal, salátával tálaljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

ricotta bazsalikom cukkini