Ropogós cukkinivirág fűszeres túróval töltve
Ha találtok cukkinivirágot, ezt mindenképpen kóstoljátok meg :)
Akinek van legalább egy kicsi kertje és szereti is, szerintem mindenképpen ültessen tavasszal cukkinit.
Teljesen igénytelen, nem kell vele csinálni semmit, és nyár közepétől meglepően sok termést fog hozni. A még bébi alakban lévő kis tökök a legfinomabbak, sőt, a cukkini virága is fogyasztható. Sőt, nagyon isízletes, főleg ropogós bundában.
A most következő ételt a főzős csatornán láttam, azt hiszem, a Kasza, kapa, fakanál c. műsorban. Persze receptet nem találtam hozzá, szóval rögtözöztem :)
A mellé készített saláta receptjét pedig itt találjátok.
Cukkinivirág fűszeres túróval töltve
Hozzávalók 2 főre:
8 kb 8 cm-es cukkinivirág
20 dkg ricotta
Só, frissen őrölt bors
5 nagy levél bazsalikom
Fél citrom héja lereszelve
A tésztához:
15 dkg liszt
Jéghideg szóda
Só
A sütéshez bő olaj
A ricottát szűrőbe tesszük, kicsit kinyomkodjuk, ha van időnk, egy napig is hagyhatjuk a hűtőben csepegni.
A bazsalikomot apróra vágjuk, a ricottához adjuk. Megsózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a citromhéjat is. Kis kanállal vagy habzsákkal ¾-ig töltjük a virágokat, a végüket finoman megcsavarjuk, hogy összetapadjon. Az olajat felforrósítjuk.
A lisztet megsózzuk és fokozatosan annyi szódát keverünk hozzá, hogy a megszokottnál kicsit sűrűbb palacsintatészta-állagot kapjunk.
Rögtön sütés előtt belemártjuk a töltött virágokat és azonnal a forró olajba tesszük.
Világosbarnára sütjük, azonnal, salátával tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!