Ismét egy angol. Mármint étel.
Ünnepi köret vagy könnyű főétel
Persze ezt sem úgy készítettem el, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A következő fogás a szalonnás kelbimbó lesz. Aki most szeretné abbahagyni az olvasást, mert nem szereti a kelbimbót, kérem, ne tegye! Nem véletlen lett az az étel az angol karácsonyi lakoma egyik része, kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják. Én még hozzátettem némi földimogyoró-olajat és sós mogyorót, amivel sikerült egy nagyon különleges ízt belevinnem. Bár a britek ezt köretként fogyasztják, szerintem főételnek is éppen elég laktató. Próbáljátok ki!
Szalonnás kelbimbó földimogyoróval
Hozzávalók 4 főre: 70 dkg kelbimbó 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna 5 ek hidegen sajtolt földimogyoró-olaj 4 ek sózott, pörkölt földimogyoró Só (ha köretként fogyasztjuk, lehet csökkenteni az adagot)
A kelbimbót sós, lobogó vízben előfőzzük. Akkor jó, ha hegyes kést bele lehet szúrni, de nem szalad át rajta.
Közben egy serpenyőbe öntjük a földimogyoró-olajat, rátesszük a csíkokra vágott szalonnát, kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kelbimbót, összepirítjuk.
Tálaláskor megszórjuk durvára vágott földimogyoróval.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!