2014. máj 09.

Gyors ebéd marhahússal

írta: Hajós Ágnes
Gyors ebéd marhahússal

Tekercs egy hamburger "belevalóival"

Ismét egy gyors szendvics, a kedvenc szendvicsalapommal. Nemrég történt, hogy annyi dolgom volt, hogy az ebédkészítésre egyáltalán nem maradt időm.

Mint tudjuk, a hirtelen jött ötletek a legjobbak, ennek jegyében benéztem a hűtőbe és a mélyhűtőbe. Találtam pár hamburgerbe való marhahús-pogácsát, amit még a múltkor fagyasztottam le (recept itt). Hamburgert mégsem szerettem volna készíteni, egyrészt nem volt időm zsemlét sütni hozzá, másrészt tortillába tekerve egy pillanat alatt elkészül (és talán annyira nem hizlal - feltéve, hogy mindenből light verziót használunk).

Így született meg a következő finomság, amit bátran ajánlok minden rohanó embertársamnak, a munka közepette öt perc boldogságot nyerhetünk vele magunknak :)

Marhahúsos wrap

 DSC_6260s

Hozzávalók 4 főre:

4 nagy, hamburgerhez való marhahús-pogácsa

4 nagy tortilla

4 tenyérnyi szelet cheddar

4 nagy salátalevél

2 paradicsom

1 lilahagyma

Mustár, kechup

Bors

Kevés olaj a sütéshez

 

A húsokat teflonserpenyőben, nagy lángon megsütjük (grillen még jobb). Akkor jó, ha kívül mintha kicsit égett lenne, de ha megnyomkodjuk a közepét, puha.

A tortillát mikróban kb. 20 percig melegítjük, így hajlékonyabb lesz. A közepüket megkenjük mustárral és kechuppal, megborsozzuk. A húspogácsákat három részre vágjuk, ezt is rátesszük. Erre jön a sajt, a felkarikázott paradicsom és hagyma, majd a saláta.  A két oldalát középre, majd az alját felhajtjuk. Azonnal fogyasztjuk.

DSC_6263s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta paradicsom tortilla mustár marhahús majonéz hamburger lilahagyma cheddar