Gyors ebéd marhahússal
Tekercs egy hamburger "belevalóival"
Ismét egy gyors szendvics, a kedvenc szendvicsalapommal. Nemrég történt, hogy annyi dolgom volt, hogy az ebédkészítésre egyáltalán nem maradt időm.
Mint tudjuk, a hirtelen jött ötletek a legjobbak, ennek jegyében benéztem a hűtőbe és a mélyhűtőbe. Találtam pár hamburgerbe való marhahús-pogácsát, amit még a múltkor fagyasztottam le (recept itt). Hamburgert mégsem szerettem volna készíteni, egyrészt nem volt időm zsemlét sütni hozzá, másrészt tortillába tekerve egy pillanat alatt elkészül (és talán annyira nem hizlal - feltéve, hogy mindenből light verziót használunk).
Így született meg a következő finomság, amit bátran ajánlok minden rohanó embertársamnak, a munka közepette öt perc boldogságot nyerhetünk vele magunknak :)
Marhahúsos wrap
Hozzávalók 4 főre:
4 nagy, hamburgerhez való marhahús-pogácsa
4 nagy tortilla
4 tenyérnyi szelet cheddar
4 nagy salátalevél
2 paradicsom
1 lilahagyma
Mustár, kechup
Bors
Kevés olaj a sütéshez
A húsokat teflonserpenyőben, nagy lángon megsütjük (grillen még jobb). Akkor jó, ha kívül mintha kicsit égett lenne, de ha megnyomkodjuk a közepét, puha.
A tortillát mikróban kb. 20 percig melegítjük, így hajlékonyabb lesz. A közepüket megkenjük mustárral és kechuppal, megborsozzuk. A húspogácsákat három részre vágjuk, ezt is rátesszük. Erre jön a sajt, a felkarikázott paradicsom és hagyma, majd a saláta. A két oldalát középre, majd az alját felhajtjuk. Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!