2014. júl 15.

Egy kis rák

írta: Hajós Ágnes
Egy kis rák

Koktélrák egy egyszerű, de különleges salátával. A nagy melegben nincs is ennél jobb!

Pár hónapja - épp ákciós volt - beszereztem némi fagyasztott koktélgarnélát. Tologattam egy darabig ide-oda, aztán ismét hűtőkisöprést kellett végeznem. Már régóta szerettem volna megkóstolni a koktélrákot, utánanéztem legalább 10 helyen és elkészítettem a saját verziómat, ahogy nekem tetszik.

Mellé egy egyszerű, de különleges salátát tálaltam, az összhatás nagyon tetszett. Ilyenkor a kánikulában nincs is ennél jobb ebéd!

Koktélrák avokádós salátával

 DSC_0761s

Hozzávalók 4 főre:

500 g (fagyasztott) koktélgarnéla

4 ek kechup

4 ek majonéz

2 ek mustár

4 ek tejföl

1 citrom leve

Só, bors

10 dkg rukkola

1 avokádó

3 alma

2 közepes fej lilahagyma

1 lime

1 marék mentalevél

 

A rákot lobogó vízben 5 perc alatt megfőzzük.

A kechupot, majonézt, mustárt, tejfölt, citromlét összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a rákokat, alaposan behűtjük.

Az avokádót hosszában félbevágjuk, megcsavarjuk. Leszedjük a héját, a húst 3 mm-es szeletekre vágjuk. Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, ezeket is vékonyan felszeljük. Ráfacsarjuk a lime levét, összeforgatjuk. A lilahagymát is vékonyan felkarikázzuk, mehet az almához. Pár db híján a mentaleveleket is hozzákeverjük.

Tálaláskor a koktélrákot egy kis tálkában a tányér közepére tesszük. Köré teszünk egy sor rukkolát, rá mehet a hagymás alma, erre rendezzük el az avokádót. A megmaradt mentalevelekkel díszítjük.

DSC_0763s

DSC_0766s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

alma menta citrom tejföl lilahagyma lime rukkola avokádó koktélrák koktélszósz