Egy kis rák
Koktélrák egy egyszerű, de különleges salátával. A nagy melegben nincs is ennél jobb!
Pár hónapja - épp ákciós volt - beszereztem némi fagyasztott koktélgarnélát. Tologattam egy darabig ide-oda, aztán ismét hűtőkisöprést kellett végeznem. Már régóta szerettem volna megkóstolni a koktélrákot, utánanéztem legalább 10 helyen és elkészítettem a saját verziómat, ahogy nekem tetszik.
Mellé egy egyszerű, de különleges salátát tálaltam, az összhatás nagyon tetszett. Ilyenkor a kánikulában nincs is ennél jobb ebéd!
Koktélrák avokádós salátával
Hozzávalók 4 főre:
500 g (fagyasztott) koktélgarnéla
4 ek kechup
4 ek majonéz
2 ek mustár
4 ek tejföl
1 citrom leve
Só, bors
10 dkg rukkola
1 avokádó
3 alma
2 közepes fej lilahagyma
1 lime
1 marék mentalevél
A rákot lobogó vízben 5 perc alatt megfőzzük.
A kechupot, majonézt, mustárt, tejfölt, citromlét összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a rákokat, alaposan behűtjük.
Az avokádót hosszában félbevágjuk, megcsavarjuk. Leszedjük a héját, a húst 3 mm-es szeletekre vágjuk. Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, ezeket is vékonyan felszeljük. Ráfacsarjuk a lime levét, összeforgatjuk. A lilahagymát is vékonyan felkarikázzuk, mehet az almához. Pár db híján a mentaleveleket is hozzákeverjük.
Tálaláskor a koktélrákot egy kis tálkában a tányér közepére tesszük. Köré teszünk egy sor rukkolát, rá mehet a hagymás alma, erre rendezzük el az avokádót. A megmaradt mentalevelekkel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!