Egyszerű áfonyás brownie - muffinformában
Pár perc keverés, fél óra sütés és kész az extra csokis muffin.
Általában nem veszem komolyan azt a mondást, hogy a hozzávalókon nem szabad spórolni. Szerintem olcsó hozzávalókból is lehet finom ételt főzni és drága alapanyagokból is pocsékat. Csak a fantáziánk a határ...
A csokoládé kakaótartalma persze fontos, de ha nem tehetjük meg, hogy 70%-ost használunk, azért ne adjuk fel teljesen a süti-, vagy bonbonkészítést, maximum ne vigyük versenyre :)
Én holland kakaóport se vettem sose, sajnáltam rá a pénzt. Viszont múltkor a L-betűs multinál találtam egy viszonylag olcsó, de nagyon jó fajtát, amit rögtön ki is próbáltam egy alap csokis muffin receptnél. Az eredmény: összehasonlíthatatlanul finomabb, krémesebb, sokkal csokisabb sütemény, amelynek brownie-szerűen kissé olvadt a közepe. Kihűlni se volt ideje...
Ötlet innen.
Brownie-muffin áfonyával
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek lekvár
Fél cs. sütőpor
5 dkg holland kakaópor
5 dkg étcsokoládé
3 maréknyi áfonya
A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük, összekeverjük a lekvárral és a tojásokkal. A lisztet egy tálban szintén összekeverjük a cukorral, sütőporral, kakaóporral, majd a csokit durvára törjük. Az előbbi hármat és az áfonyát összevegyítjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük a papírokkal, háromnegyedig töltjük a masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva még puhának találjuk, akkor lesz lágy a közepe.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!