2014. okt 07.

Különleges saláta, nem csak fogyókúra idejére

írta: Hajós Ágnes
Különleges saláta, nem csak fogyókúra idejére

Gombás, sajtos, almás saláta - laktató és különleges

A diéta idején a legnagyobb problémám az volt, hogy én egy ételnek az állagát is szeretem élvezni. A gyümölcsök, zöldségek amúgy ízletesek, de semmi lágyság, omlósság...

Az időszak közepén éppen valami ebédet kellett összedobnom magamnak és már elég elkeseredett voltam, mert ugye az evés a szenvedélyem. Tehát kellett valami, amitől jó kedvem is lesz. Aztán eszembe jutott a gomba, az abszolút zsír- és szénhidrátszegény étel, ami puha és nagyszerűen ízesíthető. Meg a sajt, a fő kedvenc. Ez lett belőle, semmi különleges történet, de csillapította a hiányérzetemet és jóllaktam :)

Kefires sült gomba saláta almával

 DSC_0335ss

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg csiperke

5 közepes alma

20 kg sajt

1 nagy pohár kefir

1 mk római kömény

1 mk koriander

3 ág kakukkfű

Só, bors

1 ek olívaolaj

Fél citrom leve

 

A gombát falatnyi darabokra vágjuk, az olívaolajat felforrósítjuk egy teflonserpenyőben, rádobjuk. A köményt és a koriandert egy mozsárban megtörjük, 2 ág kakukkfűvel együtt a gombához adjuk. Pár percig együtt kevergetjük. Félretesszük, kihűtjük.

A sajtot és az almát kétcentisre kockázzuk, ez utóbbit megcsorgatjuk citromlével. A kefirt kikeverjük 1 mk sóval, frissen őrült borsot tekerünk bele.

Közvetlen tálalás előtt keverjük össze a hozzávalókat, a maradék kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

alma gomba sajt kefír