Különleges saláta, nem csak fogyókúra idejére
Gombás, sajtos, almás saláta - laktató és különleges
A diéta idején a legnagyobb problémám az volt, hogy én egy ételnek az állagát is szeretem élvezni. A gyümölcsök, zöldségek amúgy ízletesek, de semmi lágyság, omlósság...
Az időszak közepén éppen valami ebédet kellett összedobnom magamnak és már elég elkeseredett voltam, mert ugye az evés a szenvedélyem. Tehát kellett valami, amitől jó kedvem is lesz. Aztán eszembe jutott a gomba, az abszolút zsír- és szénhidrátszegény étel, ami puha és nagyszerűen ízesíthető. Meg a sajt, a fő kedvenc. Ez lett belőle, semmi különleges történet, de csillapította a hiányérzetemet és jóllaktam :)
Kefires sült gomba saláta almával
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csiperke
5 közepes alma
20 kg sajt
1 nagy pohár kefir
1 mk római kömény
1 mk koriander
3 ág kakukkfű
Só, bors
1 ek olívaolaj
Fél citrom leve
A gombát falatnyi darabokra vágjuk, az olívaolajat felforrósítjuk egy teflonserpenyőben, rádobjuk. A köményt és a koriandert egy mozsárban megtörjük, 2 ág kakukkfűvel együtt a gombához adjuk. Pár percig együtt kevergetjük. Félretesszük, kihűtjük.
A sajtot és az almát kétcentisre kockázzuk, ez utóbbit megcsorgatjuk citromlével. A kefirt kikeverjük 1 mk sóval, frissen őrült borsot tekerünk bele.
Közvetlen tálalás előtt keverjük össze a hozzávalókat, a maradék kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!