2014. már 16.

Eperborban fürdő kacsa, csípős eperrel

írta: Hajós Ágnes
Eperborban fürdő kacsa, csípős eperrel

Kacsamell, sütőtök, eper - (nem csak) hölgyek figyelmébe :) Nemrég az Epermester Gasztro oldalon volt egy receptverseny, amin az Epermester Pincészet által forgalmazott isteni finom eperborhoz illő ételeket kellett készíteni. Küldtem egy desszertet is, de az egy régebbi receptem átalakítása volt, a…

Tovább Szólj hozzá

tej sütőtök méz eper kacsamell vaj chili kapor eperbor

2014. már 14.

Akkor is legyen medvehagyma a pogácsában!

írta: Hajós Ágnes
Akkor is legyen medvehagyma a pogácsában!

Medvehagymás pogácsa ricottával, másnap is puha marad :) Persze, persze, lehet a medvehagymát a piac macaronjának nevezni. Ami virágnyelven annyit jelent, hogy alkalomadtán minden gasztronómus ezzel foglalkozik, aki valami éppen aktuálisat akar alkotni. És persze nem is nagy szám. Meg nem is drága.…

Tovább Szólj hozzá

medvehagyma pogácsa

2014. már 12.

Vadász nokedli

írta: Hajós Ágnes
Vadász nokedli

A tojásos nokedli nagy testvére :) A tojásos nokedli az egyik kedvenc ételem. Szerencsére a gyerekek is szeretik, havonta egyszer biztos elkészítem. Nemrégiben találtam egy ehhez elégé hasonló a receptet, a vadásznokedlit. Osztrák módra van elkészítve, szalonnával és sajttal. Három receptet is…

Tovább Szólj hozzá

sajt medvehagyma vargánya szalonna nokedli

2014. már 10.

Amikor én vagyok finnyás

írta: Hajós Ágnes
Amikor én vagyok finnyás

Frankfurti leves, nálunk virslis leves :) Hát én sem szerethetek mindent. Általában a kelkáposztás ételek ilyenek, persze van kivétel. A világból ki lehet kergetni a rakott kellel meg a kelkáposzta-főzelékkel, nem is értem, mit lehet rajta szeretni... Persze a gyerekek kedvéért bármit elkészítek.…

Tovább Szólj hozzá

tejföl majoranna virsli kelkáposzta kömény

süti beállítások módosítása