Vadász nokedli
A tojásos nokedli nagy testvére :)
A tojásos nokedli az egyik kedvenc ételem. Szerencsére a gyerekek is szeretik, havonta egyszer biztos elkészítem. Nemrégiben találtam egy ehhez elégé hasonló a receptet, a vadásznokedlit. Osztrák módra van elkészítve, szalonnával és sajttal. Három receptet is találtam hozzá itt, itt és itt, ebből a háromból (meg persze némi saját ötletből) hoztam össze a következő ételt:
Vadász nokedli vargányával és medvehagymával
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg nokedli (recept lejjebb)
20 dkg vargánya (vagy más gomba, nekem volt még fagyasztott)
1 csokor (kb. 20 dkg) medvehagyma (szezonon kívül újhagyma zöldje)
1 nagy hagyma
15 dkg füstölt szalonna
25 dkg sajt (2-3 féle, füstölt is)
Egy nagy serpenyőben vagy wokban a szalonnát kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk, beleszórjuk a nem túl kicsire szeletelt gombát. 5 perc után hozzákeverjük a nokedlit és a csíkokra vágott medvehagymát (egy marékkal félreteszünk a tálaláshoz). A sajtot kis kockákra vágjuk, hozzákeverjük az ételhez. Mikor pókhálósra olvad az ételben a sajt, fogyaszthatjuk is. Tálaláskor megszóljuk a maradék medvehagymával.
A nokedlihez:
25 dkg liszt
1 tojás
Só, bors
A nokedlihez lisztet a tojással és egy nagy csipet sóval, valamint annyi vízzel kikeverjük, hogy egy majdnem folyós masszát kapjuk. Sós, lobogó vízbe szaggatjuk (a legegyszerűbb nokedli-szaggatóval), miután feljöttek a víz tetejére, még 1 percig főzzük. Leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, félretesszük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!