2014. már 12.

Vadász nokedli

írta: Hajós Ágnes
Vadász nokedli

A tojásos nokedli nagy testvére :)

A tojásos nokedli az egyik kedvenc ételem. Szerencsére a gyerekek is szeretik, havonta egyszer biztos elkészítem. Nemrégiben találtam egy ehhez elégé hasonló a receptet, a vadásznokedlit. Osztrák módra van elkészítve, szalonnával és sajttal. Három receptet is találtam hozzá itt, itt és itt, ebből a háromból (meg persze némi saját ötletből) hoztam össze a következő ételt:

Vadász nokedli vargányával és medvehagymával

DSC_6391s1

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg nokedli (recept lejjebb)

20 dkg vargánya (vagy más gomba, nekem volt még fagyasztott)

1 csokor (kb. 20 dkg) medvehagyma (szezonon kívül újhagyma zöldje)

1 nagy hagyma

15 dkg füstölt szalonna

25 dkg sajt (2-3 féle, füstölt is)

 

Egy nagy serpenyőben vagy wokban a szalonnát kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk, beleszórjuk a nem túl kicsire szeletelt gombát. 5 perc után hozzákeverjük a nokedlit és a csíkokra vágott medvehagymát (egy marékkal félreteszünk a tálaláshoz). A sajtot kis kockákra vágjuk, hozzákeverjük az ételhez. Mikor pókhálósra olvad az ételben a sajt, fogyaszthatjuk is. Tálaláskor megszóljuk a maradék medvehagymával.

DSC_6387s1

A nokedlihez:

25 dkg liszt

1 tojás

Só, bors

 

A nokedlihez lisztet a tojással és egy nagy csipet sóval, valamint annyi vízzel kikeverjük, hogy egy majdnem folyós masszát kapjuk. Sós, lobogó vízbe szaggatjuk (a legegyszerűbb nokedli-szaggatóval), miután feljöttek a víz tetejére, még 1 percig főzzük. Leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, félretesszük.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt medvehagyma vargánya szalonna nokedli