Amikor én vagyok finnyás
Frankfurti leves, nálunk virslis leves :)
Hát én sem szerethetek mindent. Általában a kelkáposztás ételek ilyenek, persze van kivétel. A világból ki lehet kergetni a rakott kellel meg a kelkáposzta-főzelékkel, nem is értem, mit lehet rajta szeretni... Persze a gyerekek kedvéért bármit elkészítek. Időnként ugyan nem értem extrafinnyás nagyfiamat, aki a különlegesebb ételeimet nem eszi meg, de kedvence a spenót buggyantott tojással (amiből mindig kettőt kér, de csak egyet eszik meg), sőt, a pacallevest is simán benyomta. Mondjuk nem magyaráztam el, hogy miből van, csak azt mondtam, hogy paradicsomleves husival.
Ugyanígy vagyok a frankfurti levessel is. Általában már az illata sem tetszik, de mivel nem egy agysebészet elkészíteni és mindig sikere van, időnként nekiugrok. Persze nálunk virslis levesnek hívják, gondosan kerülöm a káposzta szót, nehogy meggondolja magát :)
És természetesen veletek is megosztom az elkészítés módját. Biztos nagyon finom :)
Frankfurti leves
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg kelkáposzta
2 ek olaj
1 tk őrölt kömény
1 tk majoranna
Só, bors
4 db virsli
1 dl tejföl
1 ek liszt
A kelkáposzta-levelek nagy erét kivágjuk, nagyon vékonyra szeljük. Az olajon, alacsony lángon párolni kezdjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és a majorannával. Akkor jó, mikor összeesik és megpuhul. Ekkor felöntjük 1,2 l vízzel (vagy alaplével), felforraljuk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a karikákra vágott virslit. Miután újra felforrt, a tejfölbe belekeverjük a lisztet, elkeverjük két merőkanál levessel, majd még kettővel, aztán az egészet visszaöntjük a lábasba. Egyet "rottyan" és kész is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!