2014. ápr 19.

Legyen mákunk Húsvétkor is!

írta: Hajós Ágnes
Legyen mákunk Húsvétkor is!

Máktortácskák epres szószban A most következő fogás nem tipikus húsvéti finomság. Ez is még a szakácstanfolyamról maradt rám, ott volt vizsgatétel. A hivatalos neve nem is tortácska, hanem puding, de Magyarországon erről nekünk egészen más étel jut eszünkbe, mint az angoloknál. Szóval a sok nyúl meg…

Tovább Szólj hozzá

mák menta citrom balzsamecet eper vörösbor fahéj

2014. ápr 17.

Csülök a pácban

írta: Hajós Ágnes
Csülök a pácban

Érlelt, lassú tűzön sült csülök Ennek az ételnek nincs nagy története. Igazi férfinépnek való ebédet szerettem volna készíteni, kaptam is szép csülköt a hentesnél. Kicsontoztattam, elkészítettem ezt a sörös pácot és irány a sütő. Nem volt rá több napom, pedig szerintem jót tett volna neki egy kis…

Tovább Szólj hozzá

sör mustár csülök

2014. ápr 15.

Majonézes saláták III. - Mindent bele!

írta: Hajós Ágnes
Majonézes saláták III. - Mindent bele!

Hús vagy hal mellé, de magában is isteni Sok hozzáfűznivalóm nincs ehhez az ételhez. Mivel a diétás étkezést igyekszem betartani, sokszor eszek salátát. A majonézből sajátot fogyasztok, öt perc alatt kész és cukor sincs benne (recept itt). A következő összeállítás az egyik kedvencem, főleg, hogy…

Tovább Szólj hozzá

alma burgonya tojás krumpli sajt tejföl chili petrezselyem edami

2014. ápr 14.

Palacsinta – szebben zabliszttel, meggyszósszal

írta: Hajós Ágnes
Palacsinta – szebben zabliszttel, meggyszósszal

Egészséges(ebb) édesség palacsinta-imádóknak Nekem és a palacsintának nem nyúlik vissza túl régre a kapcsolatunk. Biztos említettem már hosszú bénázásomat, miszerint vagy másfél évig szenvedtem, mire sikerült az első egész darabot elkészíteni. Én ugyanis, mint abszolút óvatos háziasszonyka, takarék…

Tovább Szólj hozzá

meggy palacsinta balzsamecet kókusz vörösbor puding kókusztej zabliszt

süti beállítások módosítása