2014. ápr 17.

Csülök a pácban

írta: Hajós Ágnes
Csülök a pácban

Érlelt, lassú tűzön sült csülök

Ennek az ételnek nincs nagy története. Igazi férfinépnek való ebédet szerettem volna készíteni, kaptam is szép csülköt a hentesnél. Kicsontoztattam, elkészítettem ezt a sörös pácot és irány a sütő. Nem volt rá több napom, pedig szerintem jót tett volna neki egy kis pihenés a szószban. Akinek van ideje, érlelje legalább 12 órát!

Friss salátával, tepsis burgonyával fogyasztandó :)

Pácban sült csülök

 DSC_6024s

Hozzávalók 4 főre:

1 kg csont nélküli csülökhús bőrrel

 

A páchoz:

2 ek mustár

2 ek méz

1 babérlevél

1 kk majoranna

3 dl sör

Bors

 

A páchoz valókat összekeverjük, beleforgatjuk a beirdalt bőrű csülköt. Tűzálló tálba öntjük úgy, hogy a hús bőre legyen felfelé, befedjük alufóliával. 160-170 fokos sütőbe toljuk 2 órára. Ezután ellenőrizzük, hogy a hús mennyire puha, ha nem eléggé, még visszatoljuk a sütőbe. Mikor a hús állaga már jó, levesszük az alufóliát, 200-220 fokra állítjuk a sütőt. Időnként a páccal locsolgatva ropogósra sütjük a bőrt is. Szeletelve, a visszamaradt szafttal meglocsolva tálaljuk.

DSC_6025s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

sör mustár csülök