Csülök a pácban
Érlelt, lassú tűzön sült csülök
Ennek az ételnek nincs nagy története. Igazi férfinépnek való ebédet szerettem volna készíteni, kaptam is szép csülköt a hentesnél. Kicsontoztattam, elkészítettem ezt a sörös pácot és irány a sütő. Nem volt rá több napom, pedig szerintem jót tett volna neki egy kis pihenés a szószban. Akinek van ideje, érlelje legalább 12 órát!
Friss salátával, tepsis burgonyával fogyasztandó :)
Pácban sült csülök
Hozzávalók 4 főre:
1 kg csont nélküli csülökhús bőrrel
A páchoz:
2 ek mustár
2 ek méz
1 babérlevél
1 kk majoranna
3 dl sör
Só
Bors
A páchoz valókat összekeverjük, beleforgatjuk a beirdalt bőrű csülköt. Tűzálló tálba öntjük úgy, hogy a hús bőre legyen felfelé, befedjük alufóliával. 160-170 fokos sütőbe toljuk 2 órára. Ezután ellenőrizzük, hogy a hús mennyire puha, ha nem eléggé, még visszatoljuk a sütőbe. Mikor a hús állaga már jó, levesszük az alufóliát, 200-220 fokra állítjuk a sütőt. Időnként a páccal locsolgatva ropogósra sütjük a bőrt is. Szeletelve, a visszamaradt szafttal meglocsolva tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!