2014. ápr 15.

Majonézes saláták III. - Mindent bele!

írta: Hajós Ágnes
Majonézes saláták III. - Mindent bele!

Hús vagy hal mellé, de magában is isteni

Sok hozzáfűznivalóm nincs ehhez az ételhez. Mivel a diétás étkezést igyekszem betartani, sokszor eszek salátát. A majonézből sajátot fogyasztok, öt perc alatt kész és cukor sincs benne (recept itt). A következő összeállítás az egyik kedvencem, főleg, hogy sajt is van benne. Én ezt ebédre ettem magában, de sült hús, hal vagy grillezett zöldség mellé kitűnő kísérő.

Gazdag majonézes saláta

DSC_3731s

Hozzávalók 4 főre:

2 nagy burgonya

5 tojás

2 savanykás alma

20 dkg edami sajt

Fél chili

1 újhagyma

4 ek tejföl

3 ek majonéz (receptem itt)

1 ek az ecetes uborka levéből (vagy más savanyúságból)

2 csepp édesítő

10 csepp citromlé

Só, fehér bors

Fél csokor petrezselyem

 

Az öntethez a tejfölt, majonézt, uborkalét, édesítőt, sót, fehér borsot és apróra vágott petrezselymet összekeverjük. Legyen egy kicsit sósabb az átlagnál, a burgonya fel fogja venni a sót.

A krumplit héjában, a tojást keményre főzzük. Mikor kihűltek, 2 centis kockákra vágjuk. Így teszünk az almával és a sajttal is. A chilit és az újhagymát vékonyra karikázzuk (keveset félreteszünk a díszítéshez). Mindent összekeverünk az öntettel, esetleg hűtőben kicsit hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

DSC_3742s

DSC_3736s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

alma burgonya tojás krumpli sajt tejföl chili petrezselyem edami