2015. már 26.

Fejedelmi csirkemell sajttal és barackkal töltve

írta: Hajós Ágnes
Fejedelmi csirkemell sajttal és barackkal töltve

Ismét egy rántott hús-variáció az unaloműzés és a változatosság jegyében

Megint ötletek után kutattam, ez alkalommal egy ételkiszállító cég étlapja került a kezembe. Volt rajta külön "bundás étel" (vagy ilyesmi) oszlop, ott bukkantam a barackos-sajtos rántott húsra.

Már csak azért is megtetszett, mert így a csirkemell (számomra) kissé jellegtelen ízét a gyömbérrel, sajttal és édes barackkal fantasztikusan felturbózhatjuk. Ja, és látványnak sem utolsó, a gyerekeim imádták :)

 

Sajttal és barackkal töltött csirkemell

 DSC_5928s

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg csirkemell

2 barack (befőtt)

15 dkg jó minőségű gouda vagy ementáli

Só, bors, őrölt gyömbér

Liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

 

A csirkemellet fél centis „lapokra” vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Megszórjuk minden oldalukat sóval, borssal, őrölt gyömbérrel. A barackot és a sajtot szeletekre vágjuk, a lapok közepére teszünk 1-2 darabot, összehajtjuk a széleket hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük. A szokásos módon panírozzuk (a tűzött széleken én duplán szoktam). Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ízlés szerinti körettel (pl. mazsolás rizzsel) tálaljuk.

DSC_5917ss

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt barack csirkemell