Fejedelmi csirkemell sajttal és barackkal töltve
Ismét egy rántott hús-variáció az unaloműzés és a változatosság jegyében
Megint ötletek után kutattam, ez alkalommal egy ételkiszállító cég étlapja került a kezembe. Volt rajta külön "bundás étel" (vagy ilyesmi) oszlop, ott bukkantam a barackos-sajtos rántott húsra.
Már csak azért is megtetszett, mert így a csirkemell (számomra) kissé jellegtelen ízét a gyömbérrel, sajttal és édes barackkal fantasztikusan felturbózhatjuk. Ja, és látványnak sem utolsó, a gyerekeim imádták :)
Sajttal és barackkal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
70 dkg csirkemell
2 barack (befőtt)
15 dkg jó minőségű gouda vagy ementáli
Só, bors, őrölt gyömbér
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A csirkemellet fél centis „lapokra” vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Megszórjuk minden oldalukat sóval, borssal, őrölt gyömbérrel. A barackot és a sajtot szeletekre vágjuk, a lapok közepére teszünk 1-2 darabot, összehajtjuk a széleket hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük. A szokásos módon panírozzuk (a tűzött széleken én duplán szoktam). Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ízlés szerinti körettel (pl. mazsolás rizzsel) tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!