Brokkolis tojássaláta, egyszerű és gyors
Különleges majonézes saláta húsok mellé vagy csak magában :)
Ha hidegtálat készítek, igyekszem a változatosságra törekedni. A szokásos franciasaláta-kaszinótojás kombináció mellett sokan választják a most következő brokkolisalátát.
Nekem is ez az egyik kedvencem, mindig többet készítek belőle, hogy nekem is maradjon :)
Brokkolis tojássaláta
Hozzávalók 4 főre:
2 kicsi vagy 1 nagy fej brokkoli
5 tojás
1 lilahagyma
10 dkg főtt sonka vagy maradék füstölt hús (elhagyható)
3 dl tejföl
2 dl majonéz (elkészítés itt)
1 ek mustár
1 csokor petrezselyem
Pár csepp citromlé
1 kiskanál porcukor
1 csokor petrezselyem
Só, fehér bors
1 tk szódabikarbóna
A brokkolit rózsáira szedjük, bő, lobogó szódabikarbónás vízben max. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Mikor kész, hideg vízbe szedjük. A tojásokat az itt leírtak szerint megfőzzük, majd váltott hideg vízben lehűtjük. Meghámozzuk, 8 darabba vágjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez. A lilahagymát hajszálvékonyra szeljük, a húst falatnyi darabokra tépkedjük (de enélkül is finom).
Az öntethez összekeverjük a tejfölt a majonézzel, mustárral, a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. A citromlével és a cukorral finomíthatunk rajta ízlés szerint. Óvatosan összeforgatjuk a brokkolirózsákat a tojásokkal, hagymával, sonkával és a tartárral. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, a félretett tojásokkal díszítve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!