2015. jún 20.

Brokkolis tojássaláta, egyszerű és gyors

írta: Hajós Ágnes
Brokkolis tojássaláta, egyszerű és gyors

Különleges majonézes saláta húsok mellé vagy csak magában :)

Ha hidegtálat készítek, igyekszem a változatosságra törekedni. A szokásos franciasaláta-kaszinótojás kombináció mellett sokan választják a most következő brokkolisalátát.

Nekem is ez az egyik kedvencem, mindig többet készítek belőle, hogy nekem is maradjon :)

Brokkolis tojássaláta

 DSC_3004s

Hozzávalók 4 főre:

2 kicsi vagy 1 nagy fej brokkoli

5 tojás

1 lilahagyma

10 dkg főtt sonka vagy maradék füstölt hús (elhagyható)

3 dl tejföl

2 dl majonéz (elkészítés itt)

1 ek mustár

1 csokor petrezselyem

Pár csepp citromlé

1 kiskanál porcukor

1 csokor petrezselyem

Só, fehér bors

1 tk szódabikarbóna

 

A brokkolit rózsáira szedjük, bő, lobogó szódabikarbónás vízben max. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Mikor kész, hideg vízbe szedjük. A tojásokat az itt leírtak szerint megfőzzük, majd váltott hideg vízben lehűtjük. Meghámozzuk, 8 darabba vágjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez. A lilahagymát hajszálvékonyra szeljük, a húst falatnyi darabokra tépkedjük (de enélkül is finom).

Az öntethez összekeverjük a tejfölt a majonézzel, mustárral, a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. A citromlével és a cukorral finomíthatunk rajta ízlés szerint. Óvatosan összeforgatjuk a brokkolirózsákat a tojásokkal, hagymával, sonkával és a tartárral. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, a félretett tojásokkal díszítve tálaljuk.

DSC_3006s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tojás majonéz brokkoli lilahagyma