Paprikás krumpli egy kis extrával
Kedvenc filléres ételünk megbolondítva
Nekem semmi bajom a sima paprikás krumplival, anyukám szerint az a világ legegyszerűbb étele és mindenki szereti. Sőt, fél óra alatt kész is van, szóval tuti nyerő.
Múltkor az egyik internetes csoportban elkaptam egy beszélgetést, ahol arról ötleteltek, hogy hogyan lehetne egy kicsit feldobni, érdekesebbé tenni ezt a tipikus magyar kaját. Annyi tök jó ötletet olvastam, hogy néhányat kölcsönvéve másnap el is készítettem az én felturbózott verziómat. Nagyon jó lett, szerintem fogok még kísérletezni :)
Paprikás krumpli – felújítva
Hozzávalók:
60 dkg krumpli
1 nagy fej hagyma
20 dkg füstölt kolozsvári
1 szál lecsókolbász
30 dkg puha csicseriborsó
1 csapott ek pirospaprika
1 csapott ek curry
1 ek (kacsa) zsír
Kb. 1 l húslé vagy víz
A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk.
A szalonnának kiolvasztjuk a zsírját, ha túl száraz lenne, tegyünk alá kevés zsírt. Hozzáadjuk a hagymát, sárgára pirítjuk. Takarékra vesszük a lángot, rászórjuk a pirospaprikát és a curryt, elkeverjük. Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük annyi húslével, hogy ellepje, magasabbra vesszük a lángot, kissé sózzuk, borsozzuk.
Mikor a krumpli félkemény, hozzáadjuk a lecsepegetett, leöblített csicseriborsót, majd ismét 5 perc után a felkarikázott lecsókolbászt.
A végén annyi lének kell maradni, ami félig ellepi, ha kell, közben pótoljuk. Ezután megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!