Balzsamos-mézes saláta a szezon kedvencével
Extra kényeztető saláta fügével
Végre újra érik a füge!
Nálunk sajnos nem hoz a bokor gyümölcsöt, így igyekszem folyamatosan felkutatni azokat az ismerősöket, akiktől egy-egy zacskónyit elkunyerálhatok. A piacon aranyárban adják, úgyhogy azt próbálom hanyagolni, de ilyenkor nem bírom megállni, hogy ne készítsek vele valamit.
Már maga a formája is gyönyörű és még nyersen is szeretem, pedig az nálam nagy szó... Most egy igazi gyomor- és lélekmelengető salátát hoztam. Ez szintén nem a kifejezetten fogyókúrás fajta, viszont még a legnagyobb meleg idején is jól fog esni. Sőt, randi-vacsorára is tökéletes, hiszen a füge és a méz afrodiziákum... ;)
Fügés-mézes saláta mozzarellával
Hozzávalók 4 főre:
1 doboz (20 dkg) rukkola
3 füge
4 szelet magvas, barna kenyér
2 csomag mini mozzarella
10 dkg fekete olívabogyó (ha lehet, ne legyen túl sós)
2 ek balzsamecet
2 ek méz
2 nagy ág kakukkfű
Egy ág kakukkfűről lecsipegetjük a leveleket, összekeverjük a mézzel és a balzsamecettel.
A kenyereket felkockázzuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Négy tányért kikészítünk, elosztjuk rajtuk a rukkolát, olívabogyót, lecsepegtetett mozzarellát és a felszeletelt fügéket.
Meglocsoljuk az öntettel, majd megszórjuk a maradék kakukkfű-levelekkel.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!