2015. aug 15.

Balzsamos-mézes saláta a szezon kedvencével

írta: Hajós Ágnes
Balzsamos-mézes saláta a szezon kedvencével

Extra kényeztető saláta fügével

Végre újra érik a füge!

Nálunk sajnos nem hoz a bokor gyümölcsöt, így igyekszem folyamatosan felkutatni azokat az ismerősöket, akiktől egy-egy zacskónyit elkunyerálhatok. A piacon aranyárban adják, úgyhogy azt próbálom hanyagolni, de ilyenkor nem bírom megállni, hogy ne készítsek vele valamit.

Már maga a formája is gyönyörű és még nyersen is szeretem, pedig az nálam nagy szó... Most egy igazi gyomor- és lélekmelengető salátát hoztam. Ez szintén nem a kifejezetten fogyókúrás fajta, viszont még a legnagyobb meleg idején is jól fog esni. Sőt, randi-vacsorára is tökéletes, hiszen a füge és a méz afrodiziákum... ;)

 

Fügés-mézes saláta mozzarellával

 DSC_2103s

Hozzávalók 4 főre:

1 doboz (20 dkg) rukkola

3 füge

4 szelet magvas, barna kenyér

2 csomag mini mozzarella

10 dkg fekete olívabogyó (ha lehet, ne legyen túl sós)

2 ek balzsamecet

2 ek méz

2 nagy ág kakukkfű

 

Egy ág kakukkfűről lecsipegetjük a leveleket, összekeverjük a mézzel és a balzsamecettel.

A kenyereket felkockázzuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.

Négy tányért kikészítünk, elosztjuk rajtuk a rukkolát, olívabogyót, lecsepegtetett mozzarellát és a felszeletelt fügéket.

Meglocsoljuk az öntettel, majd megszórjuk a maradék kakukkfű-levelekkel.

 DSC_2101s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

 

Szólj hozzá

füge balzsamecet mozzarella rukkola