2015. sze 13.

Majonézes saláták IV. - Hússaláta megreformálva

írta: Hajós Ágnes
Majonézes saláták IV. - Hússaláta megreformálva

Maradékmentő mindent bele saláta az orosz után szabadon Tagadhatatlanul kedvenceim a majonézes saláták, van is belőle egy csomó a blogon (pl. gazdag krumpli, csirkés, csülkös, brokkolis-tojásos, tökmagos-krumplis, tabáni, ahogy én szeretem, cole slaw, répasaláta, tésztasaláta sok zöldséggel,…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom póréhagyma majonéz kapribogyó édesburgonya

2015. sze 12.

Velős pirítós hűvös reggelekre vagy esti borozgatáshoz

írta: Hajós Ágnes
Velős pirítós hűvös reggelekre vagy esti borozgatáshoz

Méltatlanul mellőzött kedvencünk egyszerű elkészítése Van egy kedves barátnőm, aki ugyan tud főzni, de időnként megkíván egy-egy ételt és addig piszkál, míg el nem készítem neki. Egy időben ez az almás pite volt, pár hét után, gondoltam, kiszúrok vele és egy óriás gáztepsi mennyiségű almás pitét…

Tovább Szólj hozzá

sertésvelő

2015. sze 10.

Egyszerűsített csirke tikka masala

írta: Hajós Ágnes
Egyszerűsített csirke tikka masala

Az indiai klasszikus gyorsan, paradicsom nélkül Szakácséletem első pár hónapját egy ázsiai-fúziós étteremben töltöttem. Ott úgy készítettük az ételeket, hogy a magyar konyhában ismert anyagokat és technikákat ötvöztük a bali-, indonéz meg mindenféle ázsiai országéval. Mivel az ott felszolgált…

Tovább Szólj hozzá

csirke curry csirkecomb gyömbér koriander kókusztej földimogyoró-olaj

2015. sze 09.

(Indián) nyári gyümölcskenyér

írta: Hajós Ágnes
(Indián) nyári gyümölcskenyér

 Könnyű ribizlis-málnás süti, nem lehet abbahagyni! Nemrég vettem egy doboz ribizlit, talán az idei utolsó dobozok egyikét :) Szeretem, eszembe juttatja a gyerekkoromat, anyukámék kertjében volt pár bokor... Minden évben elhatározom, hogy fogok ültetni a saját udvaromba, de eddig elmaradt. Így marad…

Tovább Szólj hozzá

citrom málna vaj ribizli

2015. sze 09.

Sült tarja, fügeragu és puliszka - mennyei őszi ebéd

írta: Hajós Ágnes
Sült tarja, fügeragu és puliszka - mennyei őszi ebéd

 Az édes-sós ízek kedvelőinek, laktató és különleges Még mindig füge :) Nemrég alkothatnékom volt :) Találtam egy adag tarját a mélyhűtőben, már csak azt kellett kitalálni, hogy miképp hozzam össze az édes fügével, meg ha lehet, annyira ne is hizlaljon... Ismét puliszka lett a köret, ez alkalommal…

Tovább Szólj hozzá

füge balzsamecet zsálya vörösbor tarja kukoricaliszt gyöngyhagyma

süti beállítások módosítása