Majonézes saláták IV. - Hússaláta megreformálva
Maradékmentő mindent bele saláta az orosz után szabadon
Tagadhatatlanul kedvenceim a majonézes saláták, van is belőle egy csomó a blogon (pl. gazdag krumpli, csirkés, csülkös, brokkolis-tojásos, tökmagos-krumplis, tabáni, ahogy én szeretem, cole slaw, répasaláta, tésztasaláta sok zöldséggel, Waldorf)
A most következőt az orosz hússaláta ihlette, de végül csak jellegében lett hasonló, mert az almán kívül minden összetevő le lett cserélve :)
Reform hússaláta
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg sült malachús (vagy bármilyen sült vagy főtt hús maradék)
50 dkg édesburgonya
Fél póréhagyma
2 nagy alma
1 üveg kapribogyó (10 dkg)
7 ek majonéz
7 ek tejföl
2 ek apróra vágott petrezselyem
Só, fehér bors
Az édesburgonyát meghámozzuk, kétcentisre kockázzuk, lobogó sós vízben megfőzzük, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a mártáshoz valókat: a majonézt, tejfölt, petrezselymet, sót, fehér borsot. Ebbe szórjuk az édesburgonya-kockákat, a hámozott és szintén ekkora kockákra vágott almát, a vékonyra karikázott pórét, a lecsepegtetett kapribogyót és a kicsire tépkedett sült húst. Alaposan összeforgatjuk, ha kell, utánasózunk.
Azonnal fogyaszthatjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!