2015. sze 13.

Majonézes saláták IV. - Hússaláta megreformálva

írta: Hajós Ágnes
Majonézes saláták IV. - Hússaláta megreformálva

Maradékmentő mindent bele saláta az orosz után szabadon

Tagadhatatlanul kedvenceim a majonézes saláták, van is belőle egy csomó a blogon (pl. gazdag krumpli, csirkés, csülkös, brokkolis-tojásos, tökmagos-krumplis, tabáni, ahogy én szeretem, cole slaw, répasaláta, tésztasaláta sok zöldséggel, Waldorf)

 A most következőt az orosz hússaláta ihlette, de végül csak jellegében lett hasonló, mert az almán kívül minden összetevő le lett cserélve :)

Reform hússaláta

  DSC_5481

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg sült malachús (vagy bármilyen sült vagy főtt hús maradék)

50 dkg édesburgonya

Fél póréhagyma

2 nagy alma

1 üveg kapribogyó (10 dkg)

7 ek majonéz

7 ek tejföl

2 ek apróra vágott petrezselyem

Só, fehér bors

 

Az édesburgonyát meghámozzuk, kétcentisre kockázzuk, lobogó sós vízben megfőzzük, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a mártáshoz valókat: a majonézt, tejfölt, petrezselymet, sót, fehér borsot. Ebbe szórjuk az édesburgonya-kockákat, a hámozott és szintén ekkora kockákra vágott almát, a vékonyra karikázott pórét, a lecsepegtetett kapribogyót és a kicsire tépkedett sült húst. Alaposan összeforgatjuk, ha kell, utánasózunk.

Azonnal fogyaszthatjuk.

DSC_5479s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

paradicsom póréhagyma majonéz kapribogyó édesburgonya