2015. sze 27.

Fügés-csokis reggeli ital

írta: Hajós Ágnes
Fügés-csokis reggeli ital

Energiát adó őszi napindító Csak pár éve fedeztem fel magamnak a fügét, de azóta nagyon rá vagyok kattanva. Pénzt nem szívesen adok érte, de szerencsére vannak jóakaróim, akik időnként megdobnak egy-egy zacskóval és tobzódhatok :) Nézelődtem a neten újabb ötlet után kutatva és ráakadtam Lila Füge…

Tovább Szólj hozzá

füge méz kakaópor

2015. sze 26.

Cordon bleu kétféleképpen, rövid történettel

írta: Hajós Ágnes
Cordon bleu kétféleképpen, rövid történettel

Az éttermi és a klasszikus verzió, mindenki örömére :) Először is kivételesen oktatni szeretnék: az étel nevének helyes kiejtése: kordon blő. Nem, nem gordon. A leírása pedig cordon bleu, ez egy svájci eredetű étel, írásban először 1949-ben tesznek említést róla. A bővebb történetéről nem szeretnék…

Tovább Szólj hozzá

sonka sajt sertéskaraj

2015. sze 25.

Húsos ravioli Alfredo mártással

írta: Hajós Ágnes
Húsos ravioli Alfredo mártással

Otthon készült ravioli selymes tejszínes szósszal Nemrég keresgéltem a neten szószok után kutatva, mert a szokásos paradicsom, besamel és a többi, mindent bele mellé egy olyat kerestem, aminek klasszikus receptje van. Így akadtam az Alfredo mártásra, aminek az alapja az előbb említett besamel…

Tovább Szólj hozzá

sajt tejszín tészta petrezselyem

2015. sze 23.

A tökéletes sajtos stangli

írta: Hajós Ágnes
A tökéletes sajtos stangli

A sokak által szeretett péksüti, egyszerűen Nálunk a legnagyobb bók az, hogy "Anya, ez olyan finom, mint a bolti". Modern kori gyerekek. Bár emlékszem, mikor a gimiből kiszabadulva Angliába költöztem egy időre, a fogadó családnál kétpofára nyomtam be a nálunk akkor még borsos áron kapható szeletelt…

Tovább Szólj hozzá

kifli sajt

2015. sze 22.

Mákos guba, a maradékmentő kedvenc

írta: Hajós Ágnes
Mákos guba, a maradékmentő kedvenc

Egyszerű és olcsó desszert, ideális nagy társaság számára is A mákról nekem a mákos bejgli és a mákos tészta jut eszébe, én felnőtt koromig nem is ettem mákos gubát. Valamiért ez is kimaradt, pedig máglyarakás volt sokszor. Mindegy, egyszer otthoni főzőpályafutásom kezdetén belefutottam egy…

Tovább Szólj hozzá

mák vaj

2015. sze 21.

Halrudacska házilag, ebben csak hal van!

írta: Hajós Ágnes
Halrudacska házilag, ebben csak hal van!

Készítsd nagyobb mennyiségben és fagyaszd le! Az én gyerekeim a halat sajnos csak halrudacska formában hajlandóak megenni. Jöhetnek az okosok most a "te szoktattad így" dumával, de ez nem igaz, én mindent megpróbáltam, erőltetni meg nem fogom. Ezért a köztes megoldást választottam, itthon készítem…

Tovább Szólj hozzá

hal

süti beállítások módosítása