Ananászos-kókuszos rétes csokival
Süti a piña colada koktél ízeivel és egy kis plusszal
Mikor megérkeznek az akciós újságok, rögtön bújni kezdem. Először azt keresem, hogy a megszokott dolgaimból van-e valami, ami olcsóbb, utána a különlegességeket.
Így esett múltkor, hogy fele áron jutottam igazán friss, jó minőségű ananászhoz. Szegény vagy három napot üldögélt az ablakban, mire kitaláltam, hogy mi legyen belőle :)
Először csoki nélkülit szerettem volna. De mivel a gyerekeimnek az nem is édesség, amiben nincs csoki, csak nézegették, így kitaláltam ezt a díszítést. Aztán sietnem kellett a fotózással, mert pillanatok alatt befalták :)
Megj.: Az előző bejegyzésben a sütőtökkrémleveshez nem kellett elhasználni egy egész doboz kókusztejet, a maradék kb. pont elég
Csokis pina colada rétes
Hozzávalók:
8 nagyobb réteslap
10 dkg vaj
1 kisebb ananász
15 dkg kókuszreszelék
2 tojás
1 vaníliás cukor
1-1,5 dl kókusztej
Ízlés szerint cukor
6 ek zsemlemorzsa
10 dkg étcsoki
Az ananászt megtisztítjuk, középső fás részét kivágjuk, apró kockákra szeljük. Egy kicsit hagyjuk állni, lecsepegtetjük (a maradék levet igyuk meg :) ). Az ananászkockákat összekeverjük a kókuszreszelékkel, vaníliás cukorral, a tojással és annyi kókusztejjel, hogy kezelhető, de ne folyós masszát kapjunk, cukrot is adjunk hozzá ízlés szerint.
4-4 réteslapot egymásra teszünk (alá konyharuha kerüljön), a rétegek között kenjük meg olvasztott vajjal, a legfelsőket szórjuk meg zsemlemorzsával. Az egyik szélükön osszuk el a kókuszos masszát, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel.
Tepsire ültetjük, a végeiket összenyomkodjuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben készre sütjük.
Kihűlve átlósan felszeleteljük, megcsorgatjuk a vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztott csokival.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!