2016. jan 27.

Ananászos-kókuszos rétes csokival

írta: Hajós Ágnes
Ananászos-kókuszos rétes csokival

Süti a piña colada koktél ízeivel és egy kis plusszal

Mikor megérkeznek az akciós újságok, rögtön bújni kezdem. Először azt keresem, hogy a megszokott dolgaimból van-e valami, ami olcsóbb, utána a különlegességeket.

Így esett múltkor, hogy fele áron jutottam igazán friss, jó minőségű ananászhoz. Szegény vagy három napot üldögélt az ablakban, mire kitaláltam, hogy mi legyen belőle :)

Először csoki nélkülit szerettem volna. De mivel a gyerekeimnek az nem is édesség, amiben nincs csoki, csak nézegették, így kitaláltam ezt a díszítést. Aztán sietnem kellett a fotózással, mert pillanatok alatt befalták :)

Megj.: Az előző bejegyzésben a sütőtökkrémleveshez nem kellett elhasználni egy egész doboz kókusztejet, a maradék kb. pont elég

Csokis pina colada rétes

DSC_4974s

Hozzávalók:

8 nagyobb réteslap

10 dkg vaj

1 kisebb ananász

15 dkg kókuszreszelék

2 tojás

1 vaníliás cukor

1-1,5 dl kókusztej

Ízlés szerint cukor

6 ek zsemlemorzsa

10 dkg étcsoki

 

Az ananászt megtisztítjuk, középső fás részét kivágjuk, apró kockákra szeljük. Egy kicsit hagyjuk állni, lecsepegtetjük (a maradék levet igyuk meg :) ). Az ananászkockákat összekeverjük a kókuszreszelékkel, vaníliás cukorral, a tojással és annyi kókusztejjel, hogy kezelhető, de ne folyós masszát kapjunk, cukrot is adjunk hozzá ízlés szerint.

4-4 réteslapot egymásra teszünk (alá konyharuha kerüljön), a rétegek között kenjük meg olvasztott vajjal, a legfelsőket szórjuk meg zsemlemorzsával. Az egyik szélükön osszuk el a kókuszos masszát, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel.

Tepsire ültetjük, a végeiket összenyomkodjuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben készre sütjük.

Kihűlve átlósan felszeleteljük, megcsorgatjuk a vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztott csokival.

DSC_4972s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

kókusztej ananász réteslap