Lekváros ravioli, linzer új formában
Ismét egy aprósüti mindenki örömére
Jön a tél, egyre több kedvem van sütizni. Mármint én általában csak készítem, nem nagyon vagyok édesszájú, de a többiek imádják.
Ez az édesség már egy ideje talonban volt, már régebben készítettem, csak lusta voltam kitenni a blogra :)
De most újra eszembe jutott, olyan kis aranyos, mutatós és sokáig el is áll. Ezt mondjuk nem tudtam tesztelni, mert gyorsan elfogyott, de az szerző esküszik rá :)
A recept innen van, kicsit leegyszerűsítettem.
Lekváros ravioli
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
Fél csomag sütőpor
1 tojás
1 csipet só
25 dkg lágy vaj
3 ek tejföl
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
A töltéshez:
Lekvár, nekem most sűrű eper volt, de bármilyennel finom.
A tetejére:
1 tojás
A tésztához valókat összegyúrjuk, folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pár órára.
Kivéve kétfelé vesszük, az egyiket lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk. (Szilikonos) sütőlapos tepsire tesszük.
A másik adag tésztát is ugyanúgy kiszaggatjuk, csak ezeknek a közepébe késsel keresztet vágunk. A tepsiben lévő tésztákra kiskanál lekvárt ültetünk. Rátesszük a vágott darabokat, a szélességénél kicsit kisebb pohárral lenyomjuk.
A tojást felverjük, megkenjük a tetejüket. 180 fokos sütőbe toljuk, aranybarnára sütjük. Kihűlve fogyasztjuk (ha sikerül megvárni :D ).
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!