Saláta orzótésztával, zöldségekkel
Gyors és egyszerű vacsora, maradékmentésre tökéletes!
Érdekes dolog ez az orzó tészta. Olyasmi az alakja, mint egy rizsszemnek; levesbetétnek, de köretnek is tökéletes.
Egy baja van: ha túl kicsire készítik, akkor pillanatok alatt szétfő és maximum sűrítésre lesz jó... Én múltkor tökéleteset találtam, és mivel levesbetétnek kicsit túl sok lett, a maradékból saláta készült.
Szeretem a tésztasalátákat, nyáron hidegen, télen langyosan a legfinomabbak. Itt és itt már olvashattatok nálam ilyeneket.
Salátám is van elég sok, itt válogathattok :)
Ötlet: southern living
Tésztasaláta paradicsommal és babbal
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg orzó tészta
15 dkg húsos szalonna
10 db kicsi szilvaparadicsom
1 konzerv vörösbab
1 kis csokor petrezselyem
Ízlés szerint citrusos salátaöntet (recept itt)
2 ek olaj
A tésztát a csomagoláson levő előírás szerint megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük, 1 ek olajjal összeforgatjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A szalonnát kisujjnyira csíkozzuk, zsírját kisütjük. Ha kell, a maradék olajjal segítünk neki, ezt is kihűtjük. A babot lecsepegtetjük, a petrezselymet apróra vágjuk, a paradicsomot felnegyedeljük.
Végül mindent egy tálba teszünk, a citrusos öntettel elkeverjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!