2016. nov 21.

Saláta orzótésztával, zöldségekkel

írta: Hajós Ágnes
Saláta orzótésztával, zöldségekkel

Gyors és egyszerű vacsora, maradékmentésre tökéletes!

Érdekes dolog ez az orzó tészta. Olyasmi az alakja, mint egy rizsszemnek; levesbetétnek, de köretnek is tökéletes. 

Egy baja van: ha túl kicsire készítik, akkor pillanatok alatt szétfő és maximum sűrítésre lesz jó... Én múltkor tökéleteset találtam, és mivel levesbetétnek kicsit túl sok lett, a maradékból saláta készült.

Szeretem a tésztasalátákat, nyáron hidegen, télen langyosan a legfinomabbak. Itt és itt már olvashattatok nálam ilyeneket.

Salátám is van elég sok, itt válogathattok :)

 

Ötlet: southern living

 

Tésztasaláta paradicsommal és babbal

dsc_0740s

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg orzó tészta

15 dkg húsos szalonna

10 db kicsi szilvaparadicsom

1 konzerv vörösbab

1 kis csokor petrezselyem

Ízlés szerint citrusos salátaöntet (recept itt)

2 ek olaj

 

A tésztát a csomagoláson levő előírás szerint megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük, 1 ek olajjal összeforgatjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A szalonnát kisujjnyira csíkozzuk, zsírját kisütjük. Ha kell, a maradék olajjal segítünk neki, ezt is kihűtjük. A babot lecsepegtetjük, a petrezselymet apróra vágjuk, a paradicsomot felnegyedeljük.

Végül mindent egy tálba teszünk, a citrusos öntettel elkeverjük.

dsc_0743s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom tészta szalonna vörösbab