2016. jan 10.

Ír szódás kenyér kelesztés és dagasztás nélkül

írta: Hajós Ágnes
Ír szódás kenyér kelesztés és dagasztás nélkül

40 perc alatt elkészülő, különlegesen finom kenyér Többféle kenyeret is sütöttem mostanában, az egyik különlegesség a most bemutatásra kerülő tradicionális ír kenyér. Nem szórakoznak vele sokat, nem kelesztgetik, nem játszanak napokig a kovásszal. Pont ezért szeretem, csak össze kell keverni…

Tovább Szólj hozzá

kenyér

2016. jan 09.

Lilakáposzta-krémleves mascarpone-vel és tepertővel

írta: Hajós Ágnes
Lilakáposzta-krémleves mascarpone-vel és tepertővel

A párolt káposzta második élete Még régebben Gabojszánál felfedeztem egy krémlevest, ami a maradék párolt lila káposzta felhasználásával készült. Sokszor terveztem, hogy elkészítem, csak valahogy mindig elfogyott a köretként készített párolt káposzta :) Aztán nemrég újrafotóztam egy receptemet, a…

Tovább Szólj hozzá

tejszín mascarpone lilakáposzta töpörtyű

2016. jan 06.

Dobos torta Tetovált lány módra

írta: Hajós Ágnes
Dobos torta Tetovált lány módra

A népszerű klasszikus édesség leegyszerűsítve Ezért a posztért biztos kapni fogok a fanatikusoktól :) Az én párom nagyon megértő, mindent megeszik, amit elé teszek. Na, jó, a tökfőzeléket nem, de egyébként minden különlegesség, kísérletezés eredménye jöhet. Néha ugyan megjegyzi, hogy enne egy jó…

Tovább Szólj hozzá

csokoládé torta csoki vaj

2016. jan 04.

Banános, mézes, kekszes desszert percek alatt

írta: Hajós Ágnes
Banános, mézes, kekszes desszert percek alatt

Néhány kanál = mennyország egy pohárban Nemrég váratlan vendégek érkeztek hozzánk, akik kifejezetten édesszájúak voltak. De abból a fajtából, akik a brutál édes, szinte falatnyi édességeket szeretik a legjobban. Mivel nem volt időm aprósüteményt sütni (meg igazából kedvem se), pohárkrém jutott az…

Tovább Szólj hozzá

banán méz joghurt mascarpone nutella

süti beállítások módosítása