2016. jan 04.

Banános, mézes, kekszes desszert percek alatt

írta: Hajós Ágnes
Banános, mézes, kekszes desszert percek alatt

Néhány kanál = mennyország egy pohárban

Nemrég váratlan vendégek érkeztek hozzánk, akik kifejezetten édesszájúak voltak. De abból a fajtából, akik a brutál édes, szinte falatnyi édességeket szeretik a legjobban. Mivel nem volt időm aprósüteményt sütni (meg igazából kedvem se), pohárkrém jutott az eszembe.

De nem valami szimpla, rögtön Elvis kedvence sejlett fel előttem. Neki állítólag volt egy imádott édes pirítósa, amire banánt és földimogyoróvajat halmozott. Egyszer kipróbáltam, aaahhh, eszméletlen, mármint annyira finom... De nem csak az íze, a kalória és szénhidráttartalma is a brutális kategória :D

Ez a poharas édesség ezt idézi, a meghatározásban szereplő mennyország pontosan jellemzi az érzést, amit kanalazás közben éreztem... :)

 

 

Nutellás, banános desszert pohárban

DSC_0703s

Hozzávalók 4 főre:

3 banán

20 db győri édes típusú, mézes keksz

8 ek nutella

8 ek mascarpone

8 ek görög joghurt

8 ek méz + a tetejére

 

A banánokat meghámozzuk, kb. félcentis karikákra vágjuk. A kekszeket egy zacskóba tesszük, húsklopfolóval vagy sodrófával durvára törjük.

A mascarpone-t simára keverjük a joghurttal és a mézzel.

4 mutatós poharat tisztára törlünk, először a krém felét osztjuk el az aljukon. Erre tesszük a banánkarikák felét, majd rászórjuk a keksz felét, megcsorgatjuk mikróban enyhén felmelegített nutellával. Erre jön még egyszer a krém, a banán, a keksz és a nutella, majd egy kis mézzel fejezzük be.

Azonnal fogyasztjuk.

DSC_0706s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

banán méz joghurt mascarpone nutella