2017. jún 03.

Eperkrémleves mézes joghurttal

írta: Hajós Ágnes
Eperkrémleves mézes joghurttal

Hűsítő nyári leves egy kis extrával

Sajnos nem nagyon szeretem a gyümölcsöket, persze vannak kivételek. Az egzotikus gyümölcsökért kifejezetten odavagyok, a hazaiak közül pedig az eper és a málna kedvencem.

Nemrég sikerült hazai termelőtől viszonylag olcsón egy nagy adag epret beszereznem, napokig azt ettük, persze főztem is vele. 

Először is egy isteni finom, de végtelenül egyszerű krémleves készült. Egyetlen újdonság az összetevők közt a chia mag, ami már szinte bárhol beszerezhető és pozitív élettani hatásainak sora végtelen. Meg persze az íze is nagyon jó :)

 

Tejszínes eperkrémleves mézes chia-magos joghurttal

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg eper + pár db a díszítéshez

1 vanília magjai (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)

Ízlés szerint porcukor vagy más édesítő

1,5 dl habtejszín

3 dl görög joghurt

2 ek méz

1,5 ek chia mag

 

A chia magot és a mézet simára keverjük a joghurtban, 5-6 órára hűtőbe tesszük, időnként átkeverjük.

Az eprek szárát kivágjuk, a gyümölcsöket egy lábasba tesszük. Felengedjük vízzel, de ne lepje el. Felforraljuk, hozzáadjuk a vanília magjait vagy a vaníliás cukrot. 5 percig főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Visszaöntjük a lábasba, belekeverjük a tejszínt és ízlés szerint beédesítjük. Teljesen kihűtjük.

Tálaláskor néhány kanál levest tányérba szedünk, a közepükre kanalazunk a joghurtból, a maradék, néhány darabba vágott eperrel díszítjük.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

méz joghurt eper chia mag