Labancpecsenye 2.0
Sült-töltött tarja, sonkával-sajttal az igazi!
A helyzet az, hogy (bármilyen fura) beleszerettem egy főzős csatornába.
Persze nem kell félreérteni, nem a csatorna vezető szakácsába, sokkal inkább az átala készített ételekbe. Pont olyan fogásokat készít, amit az én családom imád; vagyis húst hússal, de a legtöbb esetben szuper töltelékekkel, tuti köretekkel, sőt, édességeket is.
És az úriember, aki mindezeket elkészíti, egyértelműen képzett szakember, találó és vicces szófordulatokkal, emberi reakciókkal.
Szóval, ő Szoky, vagyis (nemtommilyen) Zoli, aki fiai segítségével rengeteg főzős videót tett közzé a legnagyobb videómegosztón.
Legutóbb a most bemutatott remekművét észítettem el, a neve labancpecsenye (sok helyen kurucpecsenyeként találjátok (wtf??)).
Ja, és sima rizs helyett rizottóval tálaltam, mert azt krémesebbbnek találom, itt vannak a recetjeim, válasszatok :D
ui.: van már egy labancpecsenye receptem itt, de ez kicsit egyszerűbben készül.
Az eredeti recept itt található.
Labancpecsenye
Hozzávalók 4 főre:
4-6 szelet tarja (összesen min. 50 dkg)
Só, bors
Kb. 15 dkg liszt
2 ek pirospaprika
Pár ek mustár
10 dkg sonkaszelet
10 dkg szeletelt sajt
A tarjákat kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalukat megkenjük mustárral, ráfektetünk sonkát és sajtot, félbehajtjuk és összetűzzük. Megforgatjuk őket a paprikás lisztben, egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket egy más mellé. 180 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg szép barna színt kap.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!labanc