2021. ápr 07.

Labancpecsenye 2.0

írta: Hajós Ágnes
Labancpecsenye 2.0

 Sült-töltött tarja, sonkával-sajttal az igazi!

 

 A helyzet az, hogy (bármilyen fura) beleszerettem egy főzős csatornába.

Persze nem kell félreérteni, nem a csatorna vezető szakácsába, sokkal inkább az átala készített ételekbe. Pont olyan fogásokat készít, amit az én családom imád; vagyis húst hússal, de a legtöbb esetben szuper töltelékekkel, tuti köretekkel, sőt, édességeket is.

És az úriember, aki mindezeket elkészíti, egyértelműen képzett szakember, találó és vicces szófordulatokkal, emberi reakciókkal. 

Szóval, ő Szoky, vagyis (nemtommilyen) Zoli, aki fiai segítségével rengeteg főzős videót tett közzé a legnagyobb videómegosztón.

Legutóbb a most bemutatott remekművét észítettem el, a neve labancpecsenye (sok helyen kurucpecsenyeként találjátok (wtf??)).

Ja, és sima rizs helyett rizottóval tálaltam, mert azt krémesebbbnek találom, itt vannak a recetjeim, válasszatok :D

ui.: van már egy labancpecsenye receptem itt, de ez kicsit egyszerűbben készül.

Az eredeti recept itt található.

 

Labancpecsenye

 20210306_132145s.jpg

Hozzávalók 4 főre:

4-6 szelet tarja (összesen min. 50 dkg)

Só, bors

Kb. 15 dkg liszt

2 ek pirospaprika

Pár ek mustár

10 dkg sonkaszelet

10 dkg szeletelt sajt

 

A tarjákat kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalukat megkenjük mustárral, ráfektetünk sonkát és sajtot, félbehajtjuk és összetűzzük. Megforgatjuk őket a paprikás lisztben, egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket egy más mellé. 180 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg szép barna színt kap.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

20210306_132133s.jpg 

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!labanc

 

Szólj hozzá

sonka sajt rizottó tarja