2017. júl 26.

Sült paprika saláta spanyol módra

írta: Hajós Ágnes
Sült paprika saláta spanyol módra

Pikáns előétel sült kolbásszal

Régebben szerettem Stahl Judit műsorait. Most is tetszenek, csak az újabb részek annyira brutálisan tele vannak reklámmal, hogy maga az étel teljesen elveszik, szinte csakis a szponzorált alapanyagok és eszközök szerepelnek.

Nemrég ismételtek egy részt az egyik főzős csatornán, ebben viszont maga az étel felülmúlta a promóciót, kifejezetten megtetszett. 

Állítólag a spanyol tapasbárokban lehet ilyet kapni, a finom helyi borok mellé adják pirítóssal. 

Én előételnek vagy salátának is el tudom képzelni, persze szigorúan sovány hús mellé, annyira markáns íze van.

 

Sült paprika-saláta chorizo-val

Hozzávalók 4 főre:

6 kaliforniai paprika

15 dkg hajszálvékonyra szelt chorizo

2 gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

2 ek sherry- vagy vörösborecet

Só, bors

2 csokor petrezselyem

 

A paprikákat egy tepsire fektetjük, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a héja felhólyagosodik, több helyen meg is feketedik. Ez 20-30 perc, félidőben egy negyedet fordítunk rajta, hogy minden oldala egyenletesen süljön.

Kivéve egy tálba tesszük, folpackkal letakarva langyosra hűtjük. Ha már meg tudjuk fogni, húzzuk le a héját, a szárakat húzzuk ki. A paprika húsát felcsíkozzuk, egy tálba tesszük.

A chorizo-szeleteket négybe vágjuk, olívaolajos forró serpenyőben párszor átforgatjuk. Nem kell, hogy megpiruljon, csak egy kicsit engedje ki a zsírját. Hozzányomjuk a fokhagymát, párszor átforgatjuk, az egészet a paprikához keverjük.

Hozzáöntjük a borecetet, egy csipet sót és szép adag borsot. Mikor teljesen kihűlt, hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet.

Behűtjük, pirítóssal fogyasztjuk.

   Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá