Tatárbifsztek - Tetovált lány módra
Ahány ház, annyi szokás - én így készítem
Előrebocsátom, nem, ez nem az autentikus recept. Azt talán senki sem tudja.
Mikor étteremben dolgoztam, különleges borjútatárt kínáltunk, szóval a hagyományos változatot innen sem sajátíthattam el :)
De mivel kíváncsi voltam, és többen is kérték tőlem, kikísérleteztem a saját verziómat. Természetesen fel lehet még turbózni több(féle) hagymával, fűszerekkel, sőt, sokan szeretik csípősen is.
Tatárbifsztek
Hozzávalók 2 főre:
40 dkg bélszín vagy hátszín vagy fehérpecsenye
3 dkg vaj
1 ek magos mustár
2 ek ketchup
2 ek Worcestershire szósz
1 ek kapribogyó
1 közepes uborka
Só, bors, 1 tk pirospaprika
1 ek aprított petrezselyem
1 kisebb lilahagyma
2 tojás sárgája
Petrezselyem a díszítéshez
A fogyasztás előtti napon a húst kicsi, kb. egycentis kockákra vágjuk. Összeforgatjuk a ketchuppal, mustárral, Worcestershire-szósszal. Egy napra hűtőbe tesszük.
A fogyasztás napján elővesszük, hozzákeverjük a kockára vágott kapribogyót, uborkát, hagymát, petrezselymet, pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk, jól megborsozzuk, majd összekeverjük a felolvasztott vajjal.
Kétszer-háromszor átdaráljuk, közben, ha kell, még adunk hozzá az ízesítőkből, végül hozzákeverünk egy tojássárgáját is. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt megformázzuk, tetejébe kanállal mélyedést nyomunk, óvatosan ráültetjük a másik tojássárgát. Petrezselyemmel, lilahagymával díszítjük, pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!