Saláta céklával, káposztával, borsóval és rengeteg friss fűszerrel
Lila gyönyörűség tele ízekkel
A most következő saláta szintén a nemrég említett, Lengyelországban tartott főzőkurzuson készült először (azóta többször is).
Egyszerűen mindent imádtam az ott kóstoltak közül, de nem csak ízük, hanem a színük miatt is.
Ehhez két gépet is kipróbáltam a kölcsönkapottak közül, az egyiket, az aprítót már itt mutattam.
Most a SlowJuicert is elővettem.
kép forrása
Ez egy profi és nagy teljesítményű gyümölcscentrifuga, mindent tud, amit a régiek, talán még több levet is kaphatunk a megszokottnál.
Ja, és van egy új funkciója, amit később meg is mutatok, egyelőre legyen titok :)
Vissza a salátához: Vegáknak ez a megtestesült gyönyörűség, minden textúra megtalálható benne a puhától a ropogósig, emellett igazi ízorgia. Nekem csak egy kis pirítós kellett hozzá, de ha húst is sütünk mellé, maximum sóval és borssal ízesítsük, nehogy elnyomjuk a salátánk fantasztikus aromáit.
Céklás bulgursaláta borsóval és lilakáposztával
Hozzávalók 6 főre:
4 kisebb cékla
0,5 kg lilakáposzta
1 kis gránátalma
15 dkg borsó
5 ek sótlan napraforgómag
10 dkg bulgur
Kb. fél l húsleves
3-3 ek petrezselyem, kapor és metélőhagyma
Öntet:
1 citrom leve
0,5 dl extra szűz olívaolaj
1 csapott ek római kömény
2 ek mustár
2 ek méz
Só, bors
A céklát egészben, héjában puhára főzzük. A borsóval is így járunk el, a bulgurt a húslevesben főzzük puhára. A szotyit száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, a gránátalmának kiszedjük a magjait.
A lilakáposztát géppel felaprítjuk, vagy kézzel nagyon apróra vágjuk. A kihűlt céklát is borsóméretűre szeljük.
Az öntethez valókat simára keverjük, egy nagy tálban összevegyítjük a zöldségekkel, majd összeforgatjuk a felaprított zöldfűszerekkel.
Pár órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!