2017. aug 14.

Saláta céklával, káposztával, borsóval és rengeteg friss fűszerrel

írta: Hajós Ágnes
Saláta céklával, káposztával, borsóval és rengeteg friss fűszerrel

Lila gyönyörűség tele ízekkel

A most következő saláta szintén a nemrég említett, Lengyelországban tartott főzőkurzuson készült először (azóta többször is).

Egyszerűen mindent imádtam az ott kóstoltak közül, de nem csak ízük, hanem a színük miatt is. 

Ehhez két gépet is kipróbáltam a kölcsönkapottak közül, az egyiket, az aprítót már itt mutattam.

Most a SlowJuicert is elővettem.

kép forrása

Ez egy profi és nagy teljesítményű gyümölcscentrifuga, mindent tud, amit a régiek, talán még több levet is kaphatunk a megszokottnál. 

Ja, és van egy új funkciója, amit később meg is mutatok, egyelőre legyen titok :)

Vissza a salátához: Vegáknak ez a megtestesült gyönyörűség, minden textúra megtalálható benne a puhától a ropogósig, emellett igazi ízorgia. Nekem csak egy kis pirítós kellett hozzá, de ha húst is sütünk mellé, maximum sóval és borssal ízesítsük, nehogy elnyomjuk a salátánk fantasztikus aromáit.

 

Céklás bulgursaláta borsóval és lilakáposztával

Hozzávalók 6 főre:

4 kisebb cékla

0,5 kg lilakáposzta

1 kis gránátalma

15 dkg borsó

5 ek sótlan napraforgómag

10 dkg bulgur

Kb. fél l húsleves

3-3 ek petrezselyem, kapor és metélőhagyma

 

Öntet:

1 citrom leve

0,5 dl extra szűz olívaolaj

1 csapott ek római kömény

2 ek mustár

2 ek méz

Só, bors

 

A céklát egészben, héjában puhára főzzük. A borsóval is így járunk el, a bulgurt a húslevesben főzzük puhára. A szotyit száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, a gránátalmának kiszedjük a magjait.

A lilakáposztát géppel felaprítjuk, vagy kézzel nagyon apróra vágjuk. A kihűlt céklát is borsóméretűre szeljük.

Az öntethez valókat simára keverjük, egy nagy tálban összevegyítjük a zöldségekkel, majd összeforgatjuk a felaprított zöldfűszerekkel.

Pár órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

   Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

borsó római kömény gránátalma cékla kapor lilakáposzta petrezselyem