Óvári sertésszelet Ági módra
Régi magyar étel az én tálalásomban
Egyik kedvenc elfoglaltságom, hogy régi receptek után kutatok, így akadtam rá az óvári sertésszeletre is.
Egy bökkenő volt csak, óvári sajtot már sehol nem lehet kapni, azt se tudom, milyen az íze. Valahol olvastam, hogy viszonylag sós és az Anikó sajthoz hasonló, amit imádok. Na, jó, minden sajtot szeretek... :)
Szóval nem egy nagy dolog, húsra gombaragu, sonka, aztán sajt. Igazából elég nehéz elrontani, finom és simán le lehet vele nyűgözni a családot vagy a vendégsereget.
Óvári sertésszelet
Hozzávalók 4 főre:
4-6 szelet karaj csont nélküli karaj
20 dkg csiperke
1 közepes fej hagyma
Só, bors
Olaj
4-6 szelet jó minőségű sonka, akkora, ami betakarja a hússzeleteket
25 dkg óvári, Anikó vagy trappista sajt
Köretnek rizs, zöldségek
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk. Kevés, forró olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, nagyon kevés olajjal megkent tűzálló tálba sorakoztatjuk.
A gombát felszeleteljük, a hagymát durvára vágjuk. Kevés olajon sárgára pirítjuk a hagymát, mehet hozzá a gomba. Állandó kevergetés mellett ezeket is megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A hússzeletekre halmozzuk, befedjük a sonkaszeletekkel, rátesszük a szeletekre vágott vagy durvára reszelt sajtot.
180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt széle itt-ott megbarnul.
Párolt rizzsel, salátával, friss zöldségekkel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!