Joghurtos burgonyasaláta felturbózva
Laktató saláta sok zöldséggel és sajttal
Újabban nem nagyon kívánom a húst, a sajtokat és a salátákat viszont annál inkább.
Imádom a sima majonézes krumplit is, de legutóbb felturbóztam némi zöldséggel és jó ízes sajttal. Nem is kellett mellé más, mint egy forró pirítós, és tökéletesen jól laktam :)
Joghurtos krumplisaláta
Hozzávalók 4 főre:
3 közepes krumpli
4 tojás
1 kis csokor hónapos retek
Fél kígyóuborka
1 nagy újhagyma zöldjével együtt
15 dkg trappista vagy gouda sajt
Az öntethez:
2,5 dl natúr joghurt
3 ek majonéz
1 ek mustár
1 ek vörösborecet
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 tk só
Jó pár tekerésnyi őrölt bors
Az öntethez valókat összekeverjük, egy kicsit sósabbnak kell lennie a szokásosnál, a krumpli fel fogja venni. Amíg a zöldségeket előkészítjük, betesszük a hűtőbe összeérni.
A krumplit két centis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A tojást keményre főzzük. A retket vékonyra, az uborkát és a sajtot kis kockákra, a hagymát karikákra szeljük. A zöldjéből keveset félreteszünk a díszítéshez.
A krumplit és a tojást langyosra hűtjük, felkockázzuk, a többivel összekeverjük, majd az öntettel is összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, a maradék újhagymával megszórva tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!