2018. nov 15.

Joghurtos burgonyasaláta felturbózva

írta: Hajós Ágnes
Joghurtos burgonyasaláta felturbózva

Laktató saláta sok zöldséggel és sajttal

Újabban nem nagyon kívánom a húst, a sajtokat és a salátákat viszont annál inkább.

Imádom a sima majonézes krumplit is, de legutóbb felturbóztam némi zöldséggel és jó ízes sajttal. Nem is kellett mellé más, mint egy forró pirítós, és tökéletesen jól laktam :)

 

Joghurtos krumplisaláta

Hozzávalók 4 főre:

3 közepes krumpli

4 tojás

1 kis csokor hónapos retek

Fél kígyóuborka

1 nagy újhagyma zöldjével együtt

15 dkg trappista vagy gouda sajt

Az öntethez:

2,5 dl natúr joghurt

3 ek majonéz

1 ek mustár

1 ek vörösborecet

1 gerezd fokhagyma összezúzva

1 tk só

Jó pár tekerésnyi őrölt bors

 

Az öntethez valókat összekeverjük, egy kicsit sósabbnak kell lennie a szokásosnál, a krumpli fel fogja venni. Amíg a zöldségeket előkészítjük, betesszük a hűtőbe összeérni.

A krumplit két centis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A tojást keményre főzzük. A retket vékonyra, az uborkát és a sajtot kis kockákra, a hagymát karikákra szeljük. A zöldjéből keveset félreteszünk a díszítéshez.

A krumplit és a tojást langyosra hűtjük, felkockázzuk, a többivel összekeverjük, majd az öntettel is összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, a maradék újhagymával megszórva tálaljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta tojás krumpli sajt retek