Krumplisaláta (nem is) kicsit másképp
Pikáns-fűszeres saláta sok zölddel
Nagyon szeretem a krumplisalátát, mindig keresem az ötleteket, amivel különlegessé lehet tenni. Szerencsére a krumpli és a majonéz szinte semleges íze a legtöbb általam szeretett összetevőtől különleges lesz.
A mostani változatban nincs semmi extra dolog, mégis, így összességében eltér annyira az eredetitől, hogy meg akarjam osztani veletek. Mi még nyáron grillhúsokhoz fogyasztottuk, de hűvösebb időben is a sültes tálak megfelelő kiegészítője lehet :)
Mustáros-tormás krumplisaláta
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg krumpli (ha lehet, kisszemű)
Fél üveg kapribogyó (5 dkg)
2 nagy szál újhagyma a zöldjével együtt
10 dkg bébispenót
4 nagy ek mascarpone
3 ek vörösborecet
2 tk magos mustár
2 ek ecetes torma (lehet erős)
2 ek tej
2 ek olívaolaj
1 tk só
4-5 tekerésnyi frissen őrölt bors
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, kis falatnyi darabokra vágjuk. Hozzákarikázzuk az újhagymát, a felekbe-negyedekbe vágott kapribogyót és a bébispenótot.
A mártáshoz simára keverjük a mascarpone-t a borecettel, a mustárral és a tormával, a tejjel, sóval, borssal és az olívaolajjal. A zöldségekkel is összeforgatjuk. Megkóstoljuk, ha kell, még adhatunk hozzá sót.
Fogyasztás előtt behűtjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!